Vaderdag cadeau?

vaderdag cadeau

Vaderdag

Waarom vieren we eigenlijk vaderdag?

Op zondag 21 juni 2020 is het weer zover: Vaderdag! In deze blogpost meer dan 20 cadeautips!

Je bent op zoek naar een vaderdag cadeau. Maar eerst iets over de achtergrond van vaderdag. Misschien is het een heel klein beetje sneu. Maar er is een vaderdag omdat er een moederdag is. En moederdag is er omdat de Amerikaanse  Anna Jarvis  er in 1914 mee begonnen is na het overlijden van haar moeder. Zij vond dat er ieder jaar een dag zou moeten zijn om moeders te eren. Dat is haar gelukt; sinds eind jaren 20 van de vorige eeuw is er niet alleen een officiële moederdag in Nederland. En niet alleen hier vieren we moederdag, zowat over de hele wereld.

Een jaar nadat Anna Jarvis er mee begon introduceerde (naar verluid) Sonora Smart Dodd vaderdag om haar vader William te eren. Hij was weduwnaar en veteraan en zij had veel respect voor de wijze waarop hij in het leven stond. Nu is er ieder jaar een vaderdag. Van meet af aan is het een commercieel feest, maar wat is er op tegen om vader en moeder één dag per in het zonnetje te zetten en een cadeau te geven? Niets, toch?

Wat voor type is je vader?

In deze blog willen wij jou helpen jouw vader te verrassen met een vaderdag cadeau dat bij hem past. Speciaal voor vaderdag 2020! Kijk op welk type je vader lijkt en laat je inspireren door de suggesties die we geven. Of het nou een avonturier is, een carrieretijger, een king of his castle of een natuurvorser is. Voor elk type is er wel een betaalbaar vaderdag cadeau. We houden het in deze blogpost tussen de € 10 en € 30.

De avonturier

De avonturier houdt vooral van reizen. Je bent al mee geweest op vakanties  naar verre oorden. Hij houdt van stedentrips en van lange wandelingen met rugzak in de bergen of hoogvlaktes in Noorwegen. Hij heeft al van alles en let op het gewicht van de dingen. Het is belangrijk dat hij zijn spullen niet kwijtraakt. Een goede retractor zorgt ervoor dat hij zijn gear altijd binnen handbereik heeft en nooit meer kan verliezen. Met een koord van kevlar en een mechanisme dat het niet begeeft.

Een van de leukste en praktische boeken over survival en kamperen is de Camping en Outdoorgids.

Is het een vader die er met zijn rugzak op uittrekt en primitief kampeert, dan is een survival mes een vereiste. Met de Morakniv Eldris heb een kleine krachtpatser in handen. In verschillende kleuren verkrijgbaar.

Een zwitsers zakmes van Victorinox is een gift voor het leven en heel geschikt als vaderdag cadeau. Wat dacht je van de Victorinox Camper met 13 opties of de Victorinox Climber voor in de bergen?

En als een verrekijker sjouwen te veel is op avontuur, dan neemt hij toch gewoon zijn Highlander Dale monokijker mee?

Eten uiten de natuur? Vers en onbespoten? Met deze Wildplukkaart van de KNNV zie je vader in één oogopslag waarmee hij zijn tas moet vullen om een lekkere maaltijd te maken of thee te trekken.

De carrièretijger

Jouw vader zijn werk is zijn passie, altijd bezig met belangrijke zaken of hij kan zich als ZZP’er niet al te veel vrije dagen permitteren. Natuurlijk komt zijn gezin op de eerste plaats, dat gelukkig wel. Welk vaderdagcadeau geef je nou aan zo’n vader? Lunchen moet hij iedere dag en je hebt het idee dat het wel wat gezonder kan als hij gewoon zijn lunch van thuis meeneemt. Beter dan de kantine. En die lunch zit dan in zo’n mooie lunchkit van Ligt my fire. Hij is er in vier mooie kleuren.

Zijn appeltje laat je hem schillen met zijn eigen Opinel zakmes. Verkrijgbaar in diverse kleuren of gewoon naturel. In verschillende formaten verkrijgbaar, van heel klein naar groot. Kan gewoon in de broekzak. In Amerika noemen ze zo’n mesje een EDC (Every Day Carry).

Heb je wel eens aan een hoofdlamp van Highlander gedacht? Hij legt hem in de auto en als hij een keer pech heeft dan heeft hij een flinke lichtbundel bij de hand. Met zoomfunctie.

Wat dacht je van een oplader voor zijn batterijen, en dan eentje die je ook altijd bij je in de koffer of auto kunt hebben. De Olight universele batterij oplader kan alle ronde batterijen aan en past op een USB ingang.

Jouw vader heeft niet altijd zin of de mogelijkheid om een dikke portemonee mee te slepen. Met deze Financial Tool van Nite Ize beperkt hij de ingenomen ruimte tot een minimum. Er zijn handige tooltjes aan en zijn cards blijven mooi op hun plaats.

Olight is een wereldmerk. Verras je vader met een Olight I3E-EOS zaklamp. In geschenkdoosje. Het een kleine krachtpatser (6 cm) met 90 lumen aan boord. Daarmee kan hij 44 meter schijnen. Hij is er in blauw en rood.

The king of his castle

Waar voelt jouw vader zich het meest op zijn gemak? Nou gewoon thuis. En als hij ook nog een tuin heeft, dan geef je hem een tuinboek als vaderdag cadeau. Geen gewoon tuinboek, maar een bijzonder tuinboek. Kies voor Diervriendelijk Tuinieren, daar help je niet alleen je vader maar ook de natuur mee.

Is hij ook nog een beetje handig? Laat hem dan eens zijn eigen nestkast maken. In het boek Natuurlijke Nestkasten worden 25 nestkasten beschreven om zelf te maken. De DIY nestkast. Daar is hij wel even zoet mee. Geef hem meteen tips over het ophangen van de nestkast.

Geregeld vogels in de tuin? Een verrekijker hoeft niet duur te zijn. Voor nog geen € 30,- heb je al een Bresser Topas 10×25 kijker. Prima dingetje om de vogels in de tuin dichterbij te halen. In diverse kleuren verkrijgbaar.

Met een grote zaklamp zie je hem nog niet zo 1-2-3 lopen. Maar zo’n vrolijke Buglit is wel erg leuk en hij heeft nu altijd zijn licht in de duisternis bij de hand. Of toch maar een gewon? Kies dan voor de kwalitatief goede zaklamp; de Olight 13T EOS. Met twee standen en een afstand van 60 meter.

Met dit Vogels Voeren  herkent hij alle tuinvogels die zich in zijn tuin ophouden. Hiernaast zit de gids boordevol tips en tools om de vogels naar de tuin te lokken.

 

De natuurvorser

De natuurvorser is graag op pad. Met zijn verrekijker en zijn veldgidsen. Je hoeft dus niet met een vogelgids aan te komen, want die heeft al. Waarschijnlijk wel meerdere. Maar je kunt wel met een bijzondere vogelgids aankomen. De gids Vogeldeterminatie is een bijzondere vogelgids. Met deze gids komt hij een niveautje hoger. Het geeft de verschillen aan tussen vogels die heel erg op elkaar lijken.

Is het nog geen doorgewinterde natuurvorser, meer upcoming? Dan doe je hem een groot plezier met de leukste veldgids die er is, namelijk de Dieren en Plantengids voor onderweg. Vogels, zoogdieren, bloemen, planten, bomen – noem maar op. Het staat er allemaal in.

Heeft hij al een vergrootglas? De Eschenbach Mobilux is er in 7x en 10x vergroting. Dat is aanzienlijk meer dan de gangbare loepjes.

En zijn spullen neemt hij straks mee in een stevige dag rugzak van Highlander (20L). Een voordelige rugzak die niet onder doet voor de dure merken. Een vaderdag cadeau waarmee je hem blij maakt!

Wat dacht je van een speciaal paddenstoelenmes van Opinel? Speciaal gemaakt voor het uitsteken en bewerken van paddenstoelen.

En als hij zich op een wandeling wil oriënteren gebruikt hij dit kleine Carabiner kwaliteitskompas van Silva. Dat tevens een thermometer is.

Nog geen vaderdag cadeau?

Zit het juiste vaderdag cadeau er nog niet bij? Stuur ons een bericht over jouw vader en een prijsindicatie en wij sturen jou een aantal suggesties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.