Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
morakniv-eldris-geel
morakniv-eldris-blauw
morakniv-eldris-groen
morakniv-eldris

Morakniv Eldris - in diverse kleuren

Morakniv Eldris. Morakniv's kleinste mes. Neem hem mee op je grote avonturen in je (rug)zak of aan een koord om je nek. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.
Verkoopprijs: 30,00
×
Beschrijving

Morakniv Eldris in diverse kleuren

De Morakniv Eldris is Morakniv's kleinste mes een zakformaat. Je neemt hem makkelijk mee overal mee naar toe, ongeacht de grootte van je avontuur.

Na een lange wandeling is de Eldris perfect voor het maken van splinters voor je vuur of voor een kleiner houtsnijproject. Voor een langere buitenavontuur, bij het vissen, klimmen of de jacht, zal de Morakniv Eldris verrassen met zijn kracht en veelzijdigheid. De Morakniv Eldris heb je altijd bij de hand en is gemakkelijk toegankelijk in jouw borst- of broekzak in geval van nood. Bij de jacht werk je dicht op het dier bij het villen.

Het lemmet van 6 cm is vlijmscherp (scandi) geslepen en makkelijk scherp te houden. Het handvat is van speciaal rubber en ligt prettig in je hand.

De Morakniv Eldris is voorzien van een klik-slot tussen handvat en houder. Dit voorkomt dat het mes los kan schieten als je hem in je zak draagt of om je nek. Ben je van plan om de Morakniv Eldris vaak om je nek te hangen, kies dan voor de versie met de flexibele kit.

Wil je je Morakniv Eldris naar een hoger niveau tillen, kies dan voor de versie met de speciale kit. Het maakt de Morakniv Eldris nog flexibeler. Hang hem om je nek met het multifunctionele paracord en draag hem nog veiliger (om je nek) met behulp van het secundaire slot. De bijgeleverde firesteel is perfect voor het starten van een vuur of het aansteken van een camping gasstel.

Waar komt de naam Eldris vandaan?

In Zweden had elk dorp van oudsher zijn eigen 'fäbod', vaak zelfs twee of meer. Hier lieten de boeren in de zomer hun vee vrij rondlopen. In de regio rond Mora zijn er altijd veel ‘fäbodar’ geweest en veel ervan bestaan ​​nog steeds. De huizen worden voornamelijk gebruikt als vakantiehuisjes, waar de afstammelingen van de oorspronkelijke boeren kunnen ontsnappen aan de stedelijke samenleving en de echte rust van de natuur ervaren. Een van deze ‘fäbodar’ heet Eldris. Het behoorde tot het dorp gelegen aan de overkant van de rivier van onze fabriek van Morakniv. Door het zakformaat mes Eldris te noemen wil Morakniv hulde brengen aan hun Zweedse roots.

Kleur  Diverse kleuren
Staalsoort RVS (12C27)
Model lemmet Clip point
Vergrendelsysteem nvt (wel een lock tussen handvat en houder)
Handgreep TPE Rubber
Etui Kunststof (polymeer)
Hardheid (Rc) 58
Lengte lemmet (cm) 5,9
Lengte handgreep (cm) 8,4
Lengte totaal (cm) 14,3
Dikte van het lemmet (mm) 2mm
Gewicht (gr) 80

TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen