Vijf cadeau tips voor avontuurlijke kinderen

Meisje met verrekijker

2020 is een bijzonder jaar en loopt al langzamerhand ten einde. De decembermaand staat voor de deur en daarmee het Sinterklaasfeest en de Kerstdagen.  Wat geef je je (klein) kinderen, neefjes of nichtjes  cadeau? Ze hebben al zoveel speelgoed en je wilt wel iets geven waar ze zich mee kunnen vermaken maar wat ook leerzaam is. Hier zijn onze tips voor de Decembermaand 2020.

Ben je op zoek naar een cadeautje voor een jongere of volwassene bekijk dan hier  onze Sinterklaas- en Kersttips.

Tip 1: Terrakids connectors

Wij zijn dit jaar dealer geworden van Haba Terrakids. Misschien wel het leukste product van Terrakids is de connector serie. Maak de mooiste creaties met bladeren, takjes en andere spullen die je gewoon in de natuur kunt vinden. Er zijn vier sets verkrijgbaar: de Basisset, Techniek, Figuren en Dieren. De basisset kost € 29,49, de overige sets € 22,49. Leuk voor alle kinderen!

Terrakids Connectors - Basisset E-mailadres Terrakids Connectors - Constructieset Techniek Terrakids Connectors - Constructieset Figuren Terrakids Connectors - Constructieset Dieren

Wil je alle Terrakids artikelen op een rijtje vind je op deze pagina.

Tip 2: De zaklamp-speurboekenserie

In deze bijzondere zaklamp-speurboeken ga je samen met je (klein)kind op zoek naar dieren op de boerderij , de dierentuin, de jungle of het Pandabos.  Met een kartonnen zaklamp in de hand ga je samen in het voorleesverhaal speuren naar dieren. Het boek bestaat uit prachtige illustraties dus er is genoeg te zien. Ondertussen leer je ook nog verschillende weetjes. Een zaklampboek is het lievelingsboek van heel veel kinderen.

Voor speurneuzen vanaf 3 jaar. €9,99

zaklampboek-pandabos zaklampboek-boerderij

TIP 3: Ontdek de microwereld met een microscoop

Er is zoveel te ontdekken in de microwereld. En je hebt zoveel leuke instrumenten om dit te ontdekken. Wat dacht je van een de Bresser Junior microscoop (€ 34,75), de Navir Megalens (€ 6,99), een luxe 300x-1200x microscoop in een koffer (€ 63,98) of de Navir Zoomscope (€ 15,95).

Bresser Junior microscoop 40-640x navir-megalens Microscoopset 300x - 1200x met koffer Navir Zoomscope

Wil je nog meer zien? Bekijk dan ons gehele assortiment van Navir

Tip 4: Haal het universum dichtbij met een echte telescoop

Deze National Geographic 50/360 telescoop is vooral geschikt voor het waarnemen van planeten en de maan. Hoe gaaf is het om samen de kraters van de maan te spotten of de ringen van Saturnus te bekijken? Er zit een tafelstatief bij waardoor hij makkelijk in gebruik is en door zijn compacte formaat kun je hem overal mee naar toe nemen.  Het is nu alleen nog maar wachten op een heldere winteravond zodat je samen kunt genieten van de schoonheid van het universum. Wat je kunt zien aan de sterrenhemel en meer modellen in onze blogpost ov er een telescoop voor een kind.

Geschikt voor de jonge sterrenkijker vanaf 6 jaar. € 48,99

national-geographic-telescoop-50-360 national-geographic-telescoop

 

Tip 5: Een boek

Ondanks dat we in een tijd van internet en apps leven,  blijft een leuk boek een waardevol cadeau. Een persoonlijke opdracht van de gulle gever, maakt het cadeau extra bijzonder.

Naar Buiten (€ 19,99) is een minder bekend maar een prachtig pareltje voor kinderen vanaf een jaar of acht. De jonge sterrenkundige doe je een groot plezier met ‘Ik ontdek de sterrenhemel‘ (€ 10,00). De heel jonge natuurliefhebber (4+ jaar) verras je met het boekje, Zeg Kleine Bij, wat dans jij mooi.(€ 12,95). En de Vogelgids voor kids is al jaren lang een klassieker voor de jonge vogelaar.

Naar buiten Ik ontdek de sterrenhemel Zeg kleine bij VOGELGIDS VOOR KIDS
Nog niet helemaal wat je zoekt? Maak dan een keuze uit een van onze verrekijkers voor een kind.
Wij wensen jullie allemaal een fijne December Feestmaand!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.