Walvissen kijken op de Azoren

9 reacties

 1. Lieven schreef:

  Vorige week waren we tussen Faial en Pico op walvissen “jacht” (kijken dus). De golven waren vrij hoog zodat de walvissen moeilijk te zien waren vanuit onze Zodiak. Maar de uitleg van de, inderdaad vrouwelijk zeebiologe was enorm onderhoudend en boeiend. Maar één van de hoofdpunten blijft toch het geluid van de geelsnavel stormvogels wanneer de avond valt. Het duidelijkst heb ik ze gehoord op Sao Jorge. Ik kan goed geloven dat de eerste kolonisten dachten dat ze geesten hoorden. Gelukkig had Frederik onze Djoser reisleidster hierover vertelt

 2. Petra schreef:

  Wij zijn nu in de Azoren op Pico. We logeren in een b&b in Piedade.
  We zijn 3 x de zee op geweest en we hebben 10 verschillende soorten walvissen en dolfijnen mogen ontmoeten. Ook via Espaco Talassa. Het was gigantisch. De walvissen en dolfijnen waren voor ons de reden een reis naar Pico te maken. Fantastisch.

 3. Demi schreef:

  Ik ga deze zomer, ik kan niet wachten!!
  Wij willen ook graag pico beklimmen, volgens mij moet je dit met een gids doen toch? Waar hadden jullie dit geregeld?

  • Henk schreef:

   Dat is een mooi vooruitzicht. Het is een zware tocht, vooral de afdaling. Maar zeker de moeite waard. Wij hadden geluk dat het helder was toen we boven waren. Hij is evt. ook wel zonder gids te doen. Je loopt van paal tot paal. Je kunt op internet ook een gps track downloaden. De kans op mist is wel hoog en dan is een gids wel net zo veilig. Wij hebben de gids geregeld via de beheerder van ons huisje. Kan via ieder toeristenbureautje of vvv. Zal geen probleem zijn. Probeer wel een paar dagen van te voren te boeken. In de zomer kan het druk zijn.

 4. Gerrit van der Plas schreef:

  Jullie verhaal gaf de doorslag. Wij willen daarheen. We kunnen een week in oktober. Is dat nog een goede tijd voor whale watching?

 5. Nadia schreef:

  Hoi! Wat leuk om te lezen. Ik ga eind augustus naar Pico om walvissen en dolfijnen te spotten. Ik zie er echt heel erg naar uit. Ik verblijf dan inderdaad in Lajes do Pico:)

  • Henk schreef:

   Dan heb je een goed vooruitzicht. Zou leuk zijn als je t.z.t. laat weten wat je hebt gezien. Je kunt de pdf die in de blogpost staat downloaden en uitprinten. Als je conditie het toelaat: de Pico beklimmen is een machtige ervaring. Veel plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.