Verrekijker voor kinderen

De leukste verrekijker voor kinderen

 

verrekijkers-voor-kinderen

Verrekijkers voor kinderen

Een verrekijker is voor een kind een echt ‘grote mensending’. Als cadeautje zal een kinder-verrekijker zeker in de smaak vallen, kinderen gaan er direct enthousiast mee aan de gang. Met een verrekijker maakt een kind op een speelse manier kennis met de natuur en het stimuleert het kind om buiten op ontdekkingstocht te gaan.

Waar op letten

Bij het kopen van een verrekijker voor kinderen moet je rekening houden met een aantal zaken.

In de eerste plaats moet de verrekijker passen bij de leeftijd van het kind. Een kind van 4 jaar zal heel tevreden zijn met een verrekijker die niet veel vergroot. Het onderwerp vergroot in beeld krijgen en even helemaal voor jezelf hebben, kan al verwondering genoeg geven om helemaal in op te gaan. Oudere kinderen hebben vaak wat meer eisen en dan telt het aantal keren dat de verrekijker vergroot wel mee. Kies nog niet voor al te hoge vergrotingen. In de leeftijdscategorie tot een jaar of 9 is een factor 8 wel het maximale dat wij adviseren. Hoe hoger de vergroting, hoe moeilijke het voor een kind is om de kijker stil te houden en een stabiel beeld te krijgen.

Verder is het goed om na te denken wat het kind er mee gaat doen. Heeft het spotten van vogels de interesse en probeert hij/zij er achter te komen hoe de vogel heet; dan schiet een speelgoed verrekijker naast het doel. Kies dan voor een kijker met een fatsoenlijke optiek. Is jouw (klein)kind een liefhebber van de maan en de planeten? kijk dan ook eens bij ons blog over een telescoop voor een kind.

Een kinder-verrekijker mag niet al te zwaar zijn om makkelijk mee te kunnen nemen op een wandeling.

Alle verrekijkers voor kinderen die we hier bespreken zijn in de prijsklasse tussen € 14,00 en € 30,00.

Verrekijker voor kinderen National Geographic 4×30

kinder-verrekijker-National-geographic-4x30

De National Geographic 4×30 is een eenvoudige verrekijker. De getallen 4×30 betekenen dat de verrekijker 4x vergroot en dat de lens 30mm is. Hij is van plastic en licht van gewicht. Het wieltje in het midden is meer voor het dichterbij brengen (zoomen) van het onderwerp dan voor scherpstellen. Je kunt er vanaf 5 meter scherp mee kijken. De lenzen zijn van optisch plastic. Bresser levert deze verrekijker voor kinderen met een polskoordje. Dat valt meestal niet erg in de smaak. Je wilt een verrekijker om je nek hangen niet aan je pols, toch? Leuk cadeautje voor kinderen tot een jaar of 6/7. Bestel de kijker in onze webwinkel en je krijgt er een koord voor om je nek bij (eigen fabrikaat).

Navir Verrekijker voor kinderen 3×36 – Groen

Navir-verrekijker-kinderen

Navir is een Italiaanse fabrikant van innovatief en doordacht optisch en experimenteel kinderspeelgoed. De Navir 3×36 kinder-verrekijker lijkt in alles op een echte porro kijker, inclusief de opbergtas. Hij vergroot 3x en heeft een lensopening van 36mm. Hoe meer millimeters, hoe meer licht er binnenkomt en hoe helderder het beeld. Wij vinden het beeld zelfs wat scherper dan die van de hierboven besproken National Geographic 4×30. Je vindt op internet besprekingen van deze Navir verrekijker waarin hij afgedaan wordt als een waardeloze speelgoedkijker. Speelgoed OK, maar waardeloos zeker niet. Hij geeft echt een heel redelijk helder beeld. Met het wieltje in het midden haal je het onderwerp naar je toe. Een leuk cadeau tot een jaar of 6/7. Niet al te jong, want het is in omvang wel een echte verrekijker.

Navir Super Optisch Wonder Plus Kinder-verrekijker

Navir-Optic-wonder-super-plus

De Navir Super Optisch Wonder Plus is een super optisch wondertje van Navir. Wij zijn hier heel enthousiast over, gezien de vele mogelijkheden. Een ware ontdekkingstocht voor kinderen. Er zijn veel verschillende uitvoeringen van de Optic Wonder, de super plus is de meest uitgebreide. Het instrument bestaat uit drie demontabele delen: Een clip waarmee je de Super Optic Wonder Plus aan je riem bevestigt (of met het bijgeleverde koord om je nek hangt), het optische deel met vergrootglas en verrekijker en het deel met het zaklampje, fluitje en de zonneklok. Er zitten in totaal negen functies op. Het leuke is dat kinderen van 6 jaar al prima overweg kunnen met de verrekijker en het vergrootglas (flinke vergroting), oudere kinderen kunnen met het kompas aan het werk, hoogte van bomen meten of de zonneklok uitproberen. De fabrikant geeft de vergrotingen niet op, wij schatten dat de verrekijker ca 4x vergroot. Het vergrootglas heeft een forse vergroting. Een hebbedingetje voor slimme kids.

verrekijker-voor-kinderen-navir-super-optic-wonder-plus

 

Bresser Junior 3x30verrekijker

Bresser Junior 3x30 verrekijker

De Bresser Junior 3×30 is het kleine broertje of zusje van de volgende twee verrekijkers. Een goede kwaliteit en een helder beeld. Verkrijgbaar in vijf verschillende vrolijke kleuren. De vergroting is met 3x niet zoveel, maar jongere kinderen vinden dit in de regel geen probleem. Wij denken dat deze verrekijker voor kinderen tot max. 7 jaar leuk is. Als het kind al toe is aan de volgende verrekijker of al echt behoefte heeft aan meer vergroting kies je voor een van de volgende modellen.

 

Terrakids 4×30 verrekijker met tasje

Terrakids Verrekijker kinderen

De Terrakids verrekijker vergroot 4x en wordt geleverd met een sportief (vilten) tasje. Door het tasje wordt de verrekijker goed beschermd en is hij makkelijk mee te nemen. Het is een stevige verrekijker van degelijk materiaal. Wij denken dat deze Terrakids verrekijker leuk is voor kinderen tot 8-9 jaar.

 

Bresser Junior 6×21 verrekijker

verrekijker-voor-kinderen-bresser-junior-6x21

 

De Bresser Junior 6×21 is een prima kinder-verrekijker met fatsoenlijke optiek. De verrekijker vergroot 6x, dat is prima om vogels in de tuin of het bos te bekijken. Een opening van 21 mm is aan de kleine kant, zodat de verrekijker iets minder goed in de schemering presteert. Het is een lichte en handzame kijker. De Bresser Junior 6×21 is met rubber bekleed en is hierdoor stevig en kan tegen intensief gebruik. De kijker wordt geleverd met een draagtasje en een polskoord. Wij hebben het niet op polskoordjes en leveren ook deze verrekijker voor kinderen met een koord voor om de nek (eigen fabrikaat). Deze kijker is zelfs door bestbinocularsreviews.co  beoordeeld. Klik hier om de review te lezen (Engels). Leeftijd tot een jaar of 10.

National Geographic 6×21 junior verrekijker

National-geographic-6x21 - kinder-verrekijker

De National Geographic 6×21 junior is optisch identiek aan de Bresser junior 6×21. De afwerking en de kleurstelling is anders. En je betaalt een paar euro meer voor de naam. Bresser werkt vanaf 2013 samen met National Geographic als het gaat om innovatieve lijn van optische en outdoor producten. Het gaat altijd om goede kwaliteit, want anders verbindt Nationale Geographic zijn naam er niet aan. Leuke verrekijker tot een jaar of 10.

Verrekijker National Geographic 8×21

verrekijker-voor-kinderen-national-geographic-8x21

Deze kleine en compacte National Geographic 8×21 is ook heel geschikt als verrekijker voor kinderen. Het model laat het ‘kinderlijke’ achter zich. Door zijn lichte gewicht prima mee te nemen op wandelingen en ontdekkingstochten. Deze verrekijker raden wij aan vanaf circa 9 jaar. De kijker is volledig gecoat voor een beter beeld. De opening is 21mm. Dat maakt dat de verrekijker iets minder presteert als de lichtomstandigheden wat ongunstiger zijn.

Cadeautje?

Bestel je kinder-verrekijker bij Natuurgadgets.nl. Wij maken er gratis een leuk cadeautje van! Klik hier voor alle verrekijker voor kinderen op een rij.

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.