lapsnuitkever

9 reacties

 1. Yvon schreef:

  Killer lapsnuitkeverHallo Henk,

  Het duurde even, waarschijnlijk vonden ze de verbouwing van de keuken te druk maar heb een foto. weet alleen even niet hoe ik die hier moet plaatsen.

  • Henk schreef:

   Hoi Yvon. Ja, dit is toch echt een lapsnuitkever. Echt nieuw voor mij dat ze bijten. Ik heb er tientallen met de hand gepakt, nooit iets van gemerkt. Henk

   • Yvon schreef:

    Hallo Henk,

    Dan hebben ze zeker een kijkje op vrouwen, ik pak iets of laat het aan mijn man over om ze dood te vermoorden. 🙂 Tot nu toe weinig kevertjes bij ons in huis en tuin maar 2 huizen verder doen ze zich te goed aan de heg en daar hebben ze een hele kluif aan.
    Hopelijk genoeg om bij ons vandaan te blijven.

 2. rik schreef:

  idd heel duidelijk verhaal. ik heb geen tuin maar een plaatsje 3x4m en een balkon. in een bak op het balkon waren 3 jaar geleden bij alle aardbeiplanten de wortels weggevreten. wat er nog op kwam werd van boven de grond alsnog weg gegeten in mei/juni. alles weggedaan en de beestjes vangen na mn avonddienst (23:300-01:00) voor een paar dagen achter elkaar. waren er heel veel wat mij verwonderde op een plaatsje en balkon. vanaf toen alleen 1 jarige planten gehad en de aarde vroeg in het voorjaar weg doen. ik heb een druif en een braam op de plaats staan. deze heb ik laten staan. lijkt alsof die kever deze niet zo lekker vindt. vorig jaar mei/juni een stuk of 5 gevonden. net de aarde op het balkon en de potten op de plaats weggehaald en nu voor het eerst geen larven meer gelukkig. hoop echt dat ik er nu in het 4e jaar vanaf ben. als ik een tuin had dan zeker met aaltjes bestreden. mvg rik

 3. Dorian schreef:

  bedankt! een mooi geschreven en duidelijk verhaal. de snuitkever snoept helaas van mijn olijfboom.

  • Yvon schreef:

   Dat is dan zeker zijn favoriet, vorig jaar zagen we dat onze olijfboom werd opgevreten maar niets te zien. Een paar weken later had de hele tuin vraatschade. Tijdens onderzoek op internet stuiten we op de lapsnuitkever, plakband om de boom gedaan en in het donker met een zaklantaarn op onderzoek uit. En ja, hoor. We schrokken van de hoeveelheid kevers. Beide bovenstaande methodes toegepast en al snel werden het er minder al ging met het plakband vangen nog het snelst. Helaas wandelen ze dit jaar de woonkamer in, nog niets gevonden in de kamerplanten maar ik blijf alert! De olijfboom vertoont weer vraatschade, we hebben ze nog niet kunnen betrappen maar ga nu lijm kopen om op de boom te spuiten, volgens mij hebben ze deze winter een cursus plakband ontwijken gevolgd. En een gewaarschuwd mens telt voor twee, ze laten ze niet zomaar vangen maar buiten tot bloedens toe terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.