Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
1524726179759

De (be)leefbare tuin

De (be)leefbare tuin door Peter Bulsing. Mooi pleidooi voor natuurlijk tuinieren. Legt verbinding tussen de beleving van de tuin door mensen, planten en dieren.
Verkoopprijs: 29,95
Beschrijving

De (be)leefbare tuin door Peter Bulsing

De (be)leefbare tuin is in alle opzichten geen alledaags boek. Het begint al met het formaat, dat landscape is (25 x 18 cm). In het boek komen alle  aspecten van natuurlijk tuinieren aan de orde. Dat doet de auteur met een geheel eigen visie. In deze visie speelt het dierenleven in de tuin een belangrijke rol. In het boek komen alle dieren die in de tuin kunnen voorkomen aan de orde. Dat maakt De (be)leefbare tuin uniek en meer dan een tuinboek. Het gaat dan niet alleen om de bodemdiertjes, maar ook vogels, amfibiën en zoogdieren worden beschreven en wat je kunt doen om je tuin aantrekkelijker te maken voor de dieren. Met de vele handreikingen in het boek wordt de tuin (be)leefbaar voor dieren en mensen.

Peter Bulsing werd voor dit boek geïnspireerd door Jac. P. Thijsse en Eli Heimans. Thijsse (1865 - 1945) werd bij het grote publiek vooral bekend door de Verkade albums met natuurplaatjes. Hij publiceerde veel boeken over de natuur, vaak samen met zijn vriend Eli Heimans. De vele foto's (ruim 900, in kleur en zwart wit) in De (be)leefbare tuin doen denken aan de tijden van Thijsse. 

In het boek vind je (onder meer) hoofdstukken met praktische informatie en wetenswaardigheden over de inrichting van de tuin, de beplanting (waarbij ook aandacht is voor de inheemse flora), composteren, bemesting, vermeerdering en een schat van informatie over het dierenleven in de tuin. Van iedere diergroep wordt een algemene beschrijving gegeven en vervolgens de rol van het dier in de tuin. Van de kleinste insecten tot egels en konijnen.

De (be)leefbare tuin is een standaardwerk dat mensen, planten en dieren met elkaar verbindt op het kleine stukje grond achter ons huis. Op dat kleine stukje grond is veel meer mogelijk dan je denkt.

Peter Bulsing (1952) is van huis uit grafisch ontwerper. Een belangrijke drijfveer om dit boek te schrijven is de verstening van veel tuinen die - ondanks actie Steenbreek - steeds verder om zich heen grijpt. In dit boek wil hij de lezer uitleggen hoe planten(gemeenschappen)  functioneren en hoe belangrijk zij zijn in de voedselpyramide. Peter Bulsing publiceerde eerder het boek Natuurlijk tuinieren met inheemse planten.

Uitvoering: Hardcover
Afmetingen: 25 x 18 cm
Aantal pagina's: 416
Rijk geïllustreerd (900 in kleur en Z/W)

 


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen  

De waardering van natuurgadgets.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 231 reviews.