Wildplukken in de stad – Klaske Kamstra, Wross Lawrence
Heb jij je ooit afgevraagd wat voor eetbare schatten er verborgen liggen in de grijze stad? Het blijkt dat onze steden vol zitten met wilde planten die heerlijk smaken en boordevol voedingsstoffen zitten. Met het nieuwe boek “Wildplukken in de stad” nodigen we jou uit om weer contact te maken met de natuur en te genieten van verrassend makkelijke recepten zoals brandnetelravioli, vlierbloesembeignets en meidoornbessenketchup.
Professioneel fourageur Wross Lawrence legt je stap voor stap uit hoe je 32 gemakkelijk te vinden planten in de stad kunt identificeren en gebruiken om een ’wild’ feestmaal te bereiden. Wildplukken in de stad is perfect voor de beginnende wildplukker en is zeer laagdrempelig. Bovendien bevat het boek originele foto’s en illustraties en biedt het veel tips voor stedelijk wildplukken.
Trek eropuit en ontdek de wilde kant van de stad! Met Wildplukken in de stad maak je de meest heerlijke gerechten van ingrediënten die je zo kunt vinden in jouw eigen buurt.
Wildplukken is soms omstreden. Je kunt er als natuurliefhebber van mening over verschillen. Maar als je in de stad met respect plukt en nog genoeg bloeiends overlaat voor de insecten, kun je met gerust geweten genieten van je eigen urban jungle maaltijd.
Wross Lawrence is professioneel fourageur die al meer dan tien jaar wilde ingrediënten levert aan bijvoorbeeld restaurants met Michelinsterren, warenhuizen en brouwerijen. Marco Kesseler is een in Londen gevestigde fotograaf die onder meer FT Magazine, The New York Times en TIME tot zijn klanten mag rekenen.
Klik hier voor een inkijkje (pdf)
Hardcover
Formaat: 164x118x22 mm
Aantal pagina’s: 192
Gewicht 282 gram