Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
olight-omni-dok-oplader.1
olight-omni-dok-oplader-2

Olight Omni Dok oplader

Olight Omi Dok oplader voor Lithium en NiMh batterijen
Verkoopprijs: 24,95
Beschrijving

Olight Omi Dok oplader voor Lithium en NiMh batterijen

De Omni-Dok is een intelligente oplader van batterijen met twee units, ontworpen om de meest gangbare oplaadbare batterijen, toegepast in zaklampen, camera's, speelgoed, afstandsbedieningen, kleine apparaten etc. veilig op te laden.

Omdat elke unit oplaadt via een onafhankelijk systeem, kan de Omni-Dok tegelijkertijd twee verschillende soorten batterijen opladen. De Olight Omi Dok herkent automatisch het type batterij  Via de statusindicator hou je zicht op het individuele laadniveau van beide batterijen, zodat je precies weet wanneer iedere batterij een volledige lading heeft bereikt. Een automatische uitschakeling na acht uur bespaart energieverbruik zonder het toestel los te hoeven koppelen.

Veiligheid staat bij Olight voorop en deze Omi Dok biedt hiertoe meerdere ingebouwde functies. Om overlading tegen te gaan stopt een unit met laden zodra de batterij volledig is opgeladen. De indicatoren knipperen en het opladen zal niet beginnen als geprobeerd wordt om een niet ondersteunde batterij op te laden. Dit gebeurt ook als de batterijen niet goed zijn geïnstalleerd (beveiliging tegen omgekeerde polariteit), of als er op de een of andere manier een kortsluiting ontstaat tussen de positieve en negatieve polen.

Door de Olight Omi Dok ondersteunde type oplaadbare batterijen:

18650 lithium-ion
17670 lithium-ion
16340 lithium-ion
RCR123 lithium-ion
14500 lithium-ion
AA Ni-MH / Ni-CAD
AAA Ni-MH / Ni-CAD

Oplaadtijd voor een 18650 Lithium is ca 4 uur.

Afmetingen: 96mm x 31mm
Gewicht: 102gr

Geef je nieuwe batterij vooral een goede start!:

Laad de batterij volledig op voor de eerste keer gebruik. 
Laad de batterij een of twee keer hierna pas weer (volledig) op als hij volledig leeg is.
Zo bevorder je de maximale capaciteit en levensduur van je (Lithium) oplaadbare batterijen

Wat oplaadbare batterijen betreft behoort de eerste generatie NiCad batterijen (Nikkel/Cadmium) definitief tot het verleden. Weinig capaciteit, milieubelastend (bevat zware metalen) en last van het 'geheugeneffect'. Dit wil zeggen dat je de batterijen pas moet opladen zodra ze geheel leeg zijn. Doe je dat niet dan zal de batterijen het punt 'onthouden' waarop je hem oplaadt en zodoende steeds minder capaciteit krijgen. Als je ze nog hebt kunnen ze misschien nog dienst doen in een weinig energievragend toestel, bijvoorbeel een klok. Behandel ze als chemisch afval als ze weg moeten.

Toen kwamen de NiMh batterijen (Nikkel Metaal Hybride). Deze hebben veel meer capaciteit, minder last van het geheugeneffect en veel minder mileubelastend, door het ontbreken van zware metalen. 

De nieuwe standaard zijn de Lithium - Ion (Li-Ion) batterijen (Lithium). Qua capaciteit in dezelfde range als de NiMh baterijen. Voordelen ten opzichte van de NIMh is dat ze aanzienlijk minder wegen. Lithium is een van de lichtste metalen. Voor de buitensporten en rugzak toerist is dit een groot voordeel. Ander voordeel is dat de Li-Ion batterijen geen enkele last hebben van het geheugeneffect en geen milieubelastende bestanddelen bevatten.

 


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen  

De waardering van natuurgadgets.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 231 reviews.