Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
Highlander-militair-kompas-lensatic-1

Highlander Militair Kompas met lens (Lensatic)

Highlander Militair Kompas met lens (Lensatic). Veelzijdig kompas dat tegen een stootje kan.
Verkoopprijs: 9,99
Beschrijving

Highlander Militair Kompas met lens (Lensatic)

Met het Highlander Militair Kompas heb je een instrument in handen dat je helpt bij het kaartlezen, het bepalen van afstanden en richting en het op koers blijven.

Het kompas is van metaal vervaardigd en kan dus wat hebben. Je gebruikt het kompas met kaarten met een schaal van 1:25000

Ook bij minder optimale lichtomstandigheden is het Highlander Militair Kompas goed bruikbaar door de lichtgevende pijl.

Militairen zijn gewend met mils te werken in plaats van graden. Een rondje van 3600 is gelijk aan 6400 mils (NAVO). Het Highlander Militair Kompas met lens (Lensatic) kan beide aan. De buitenste ring is in mils de binnenring in graden.

De lineaal aan de buitenkant is bruikbaar voor het meten van afstanden. Met ingebouwde lens heb je een beter zicht op de waarden die je wilt aflezen.

Het Highlander Militair Kompas is een 'oil dampened' kompas, dat wil zeggen dat de magnetische naald ingesloten ligt in een met olie gevulde capsule.

Met het Highlander Militair Kompas krijg je voor deze prijs een leuk instrument. Neem hem gerust mee op reis. Ga je op een expeditie waar nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van (levens)belang zijn, dan is het jouw reservekompas. Wil je alles leren over kaartlezen met kompas, afstanden en koers lopen? Dan heb je hier jouw lesmateriaal.

In deze video wordt het gebruik van een militair kompas uitgelegd:


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen