Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
batbox-batscan

Vleermuisdetector Batbox Baton

Vleermuisdetector Batbox Baton frequency division
Basisprijs inclusief BTW 109,99
Verkoopprijs: 98,99
Beschrijving

Vleermuisdetector Batbox Baton

Om de ultrasone, voor de mens niet-hoorbare, geluiden van vleermuizen en sommige insecten (krekels, sprinkhanen) om te zetten naar hoorbare geluiden is een ultrasoon- of vleermuisdetector (Engels: batdetector) nodig. Er zijn drie types vleermuisdetector: de heterodyne vleermuisdetector (smalband), de frequency division vleermuisdetector (breedband) en vleermuisdetector met time-expansion. De breedband en de time-expansion vleermuisdetectors zijn geschikt voor het maken van geluidsanalyses met speciale software. Deze detectoren zijn in de regel duurder. 

Dit laatste geldt niet voor de Batbox Baton vleermuisdetector. De Baton is een eenvoudige maar veelzijdige vleermuisdetector met een mono speaker voor frequenties tussen 20 kHz tot 120 kHz. De 'division factor' is 10, dit houdt in dat voor ons niet hoorbare tonen van 50kHz teruggebracht worden naar het in ons bereik liggende 5kHz. Je hoeft de Baton niet in te stellen op de juiste frequenties, hij vangt alle sonars van vleermuizen op.

De Batbox Baton wordt geleverd met een versie van BatScan analyse software (Windows), speciaal ontwikkeld voor de Baton. Je kunt hem op de geluidskaart van de laptop of PC aansluiten en dan zal hij real-time sonogrammen produceren die je kunt analyseren met de meegeleverde Batscan software. Je kunt ook opnames maken met MP-3, minidisc of een opname app op je smartphone om die later te analyseren. MP3 bestanden moeten wel naar WAV worden omgezet om te worden geanalyseerd. Het programma is Engelstalig. Kijk in onze koopwijzer welk kabeltje je nodig hebt!

Kortom een prachtige vleermuisdector; betaalbaar en heel envoudig in gebruik voor de beginner. De gevorderde vleermuiswaarnemer heeft met de Batbox Baton een betaalbare en betrouwbare frequency divison batdetector in handen plus een softwarepakket die de gebruiker in staat stelt om de sonagrammen te analyseren.

Afmetingen: 16,5x4,6x3,4 cm
Gewicht: 81 gr

Garantie: 12 maanden


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen  

De waardering van natuurgadgets.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 231 reviews.