Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0

Verrekijker B&S Series 4 8x42 ED

Verrekijker Barr & Stroud Series 4 8x42 ED. Een topkijker voor de prijs van een middenklasser.
Basisprijs inclusief BTW 257,95
Verkoopprijs: 232,16
Beschrijving

Verrekijker Barr & Stroud Series 4 8x42 ED

ED glassVoor de veeleisende natuurliefhebber die op zoek is naar een uitstekende verrekijker met ED lenzen voor een schappelijke prijs.

Het belangrijkste 'sellingpoint' van deze Series4 8x42 is het gebruik van ED optiek. ED staat voor Extra Low Dispersion lenzen. Deze techniek wordt vooral in veel duurdere verrekijkers toegepast. Zonder al te veel in de techniek te vervallen kun je zeggen dat ED lenzen een scherper beeld geven. Vooral omdat ze chromatische aberratie voorkomen. Dit heeft vooral te maken met het voorkomen van kleurschifting.

Iedere verrekijker van de Series4 van Barr & Stroud heeft een stevige, met rubber beklede behuizing, die tegen een stootje kan. De verrekijker is voorzien van de kwalitatief hoogwaardige BAK-4 optiek. De coating is fully multicoated, door de combinatie met phasecoating en ED krijg je een zeer helder, briljant beeld. Phasecoating wordt bij dakkant verrekijkers toegepast om de kleurechtheid te verhogen. Het corrigeert een tekortkoming van dakkant verrekijkers die er toe leidt dat sommige kleuren sterker worden weergegeven en sommige andere worden onderdrukt (porro verrekijkers hebben dit niet). Voor de vogelliefhebber betekent dit dat er meer kleur en detail te zien zal zijn als er in tegenlicht naar de vogel gekeken wordt, vooral in de donkere (beschaduwde) delen van de vogel. 

Het scherpstel mechaniek loopt zeer soepel. Alle modellen zijn met stikstof gevuld waardoor ze niet kunnen beslaan aan de binnenkant. De verrekijker is volledig waterdicht gedurende 3 minuten op 1,5 meter. Verder is de verrekijker voorzien van twist-up oogschelpen. Deze kan in drie verschillende standen worden gezet. De bioptrie ooginstelling loopt van +4 tot -4 en kan dus geschikt gemaakt worden voor ieder oog. De kijker kan op een oogbreedte ingesteld worden van 56mm tot 75mm. 

De verrekijker kan dus tegen alle klimaatomstandigheden en is daardoor een ideale reispartner, waar je ook heen gaat. Al met al specs die je normaliter bij veel duurdere merken en modellen ziet. De Series4 van Barr & Stroud is dan ook een goede keus voor wie voor deze goede prijs zeer hoge kwaliteit verlangt.

De verrekijker heeft in het midden voorin de brug een statiefaansluiting, waardoor hij met behulp van een statiefadapter op elk willekeurig camerastatief geplaatst kan worden

Klik hier voor een review van deze verrekijker op bestbinocularsreviews.com (Engels). De conclusie is als volgt:

Conclusion

The view through the Barr and Stroud 8x42 Series 4 ED binoculars is very, very good as is the tough body construction. Highlights include their excellent open bridge design, lightweight body, quality optics and coatings that produce a really bright, clear and sharp image. Overall and to sum up I would say that they are excellent value for money and are ideal birding or general use binoculars.

Leveringsomvang:

Barr & Stroud Series4 8x42 ED verrekijker
Kwalitatief uitstekende tas
Draagriem
Lensdoppen
Regendeksel

Barr & Stroud is zeker van zijn zaak en biedt 10 jaar garantie.

SPECIFICATIES:

Gezichtsveld 119m / 1000m
Optisch design ED Dakkant
Coating Fully multi coated + phasecoating
Prisma's BAK-4
Vergroting 8x
Lensdiameter 42 mm
Lichtsterke 27,56
Schemergetal 18,33
Scherp vanaf  4,5 m
Eye relief 18,4 mm
Uittrede pupil 5,2 mm
Gewicht 660 gr
Afmetingen 154 mm (lengte)

TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen