Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
helios-mistral-wp6-ed
helios-mistral-wp6-ed
helios-mistral-wp6-ed
helios-mistral-wp6-ed
helios-mistral-wp6-ed-1

Helios Mistral WP6 8x42ED

Verrekijker Helios Mistral WP6 8x42ED. Uitstekend presterende verrekijker met helder beeld door ED glas.
Verkoopprijs: 182,50
Beschrijving

Verrekijker Helios Mistral WP6 8x42ED

ED glassVoor de natuurliefhebber die op zoek is naar een all round verrekijker met een zeer helder beeld voor een redelijke prijs.

Het belangrijkste 'sellingpoint' van deze Verrekijker Helios Mistral WP6 8x42ED is het gebruik van ED optiek. ED staat voor Extra Low Dispersion lenzen. Deze techniek wordt vooral in veel duurdere verrekijkers toegepast. Zonder al te veel in de techniek te vervallen kun je zeggen dat ED lenzen een scherper en helderder beeld geven. Vooral omdat ze chromatische aberratie voorkomen. ED optiek voorkomt kleurschifting.

De lichtgewicht behuizing is met rubber bekleed en kan tegen een stootje. De verrekijker is voorzien van de kwalitatief hoogwaardige BAK-4 optiek. De coating is fully multicoated, door de combinatie met phasecoating, verzilverde BAK 4 prosma's en ED krijg je een helder, briljant beeld. Phasecoating wordt bij dakkant verrekijkers toegepast om de kleurechtheid te verhogen. Het corrigeert een tekortkoming van dakkant verrekijkers die er toe leidt dat sommige kleuren sterker worden weergegeven en sommige andere worden onderdrukt (porro verrekijkers hebben dit niet). Voor de vogelliefhebber betekent dit dat er meer kleur en detail te zien zal zijn als er in tegenlicht naar de vogel gekeken wordt, vooral in de donkere (beschaduwde) delen van de vogel. 

Het scherpstel mechaniek loopt zeer soepel. De Helios Mistral WP6 8x42ED is met stikstof gevuld waardoor de optiek niet kan beslaan aan de binnenkant. De verrekijker is volledig waterdicht. Verder is de verrekijker voorzien van twist-up oogschelpen, die in drie verschillende standen kan worden ingesteld.

De verrekijker kan dus tegen alle klimaatomstandigheden en is daardoor een ideale reispartner, waar je ook heen gaat. Al met al specs die je normaliter bij veel duurdere merken en modellen ziet. De Helios LigthWing HR 8x42ED is dan ook een goede keus voor wie voor deze goede prijs een heel hoge kwaliteit verlangt.

De Helios LightWing HR 8x42ED heeft in het midden voorin de brug een statiefaansluiting, waardoor hij met behulp van een statiefadapter op elk willekeurig camerastatief geplaatst kan worden.

Geschikt voor brildragers

Leveringsomvang:

  • Helios Mistral WP6 8x42ED
  • RainGuard
  • Objectiefdoppen
  • Draagtas met riem
  • Draagriem
  • Reinigingsdoekje

 

5 jaar garantie.

SPECIFICATIES:

Gezichtsveld 129m / 1000m
Optisch design ED Dakkant
Coating Fully multi coated + phasecoating
Prisma's BAK-4
Vergroting 8x
Lensdiameter 42 mm
Lichtsterke 27,56
Schemergetal 18,33
Scherp vanaf  2,0 meter
Eye relief 17,8 mm
Uittrede pupil 5,2 mm
Gewicht 684 gr
Afmetingen 141 mm (lengte)

TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen