Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
1473796177344
1473796177142

Helios LightWing HR 8x42ED

Verrekijker Helios LightWing HR 8x42ED. Superkijker, goed getest en voor een prima prijs!
Verkoopprijs: 234,99
Beschrijving

Verrekijker Helios LightWing HR 8x42ED

ED glassVoor de veeleisende natuurliefhebber die op zoek is naar een High Resolution verrekijker met ED glas voor een heel schappelijke prijs. 

Het belangrijkste 'sellingpoint' van deze Verrekijker Helios LightWing HR 8x42ED het gebruik van ED optiek. ED staat voor Extra Low Dispersion lenzen. Deze techniek wordt vooral in veel duurdere verrekijkers toegepast. Zonder al te veel in de techniek te vervallen kun je zeggen dat ED lenzen een scherper en helderder beeld geven. Vooral omdat ze chromatische aberratie voorkomen. Dit heeft vooral te maken met het voorkomen van kleurschifting. Verder zijn de roofprisma's voorzien van Silver Dielectric coating. Dit verhoogt de reflectie en zorgt voor een nog betere lichtdoorvoer tot 99%, wat leidt tot een helder en contrastrijk beeld.

De magnesium behuizing is met rubber bekleed en kan tegen een stootje. De verrekijker is voorzien van de kwalitatief hoogwaardige BAK-4 optiek. De coating is fully multicoated, door de combinatie met phasecoating, dielectric coating en ED krijg je een zeer helder, briljant beeld. Phasecoating wordt bij dakkant verrekijkers toegepast om de kleurechtheid te verhogen. Het corrigeert een tekortkoming van dakkant verrekijkers die er toe leidt dat sommige kleuren sterker worden weergegeven en sommige andere worden onderdrukt (porro verrekijkers hebben dit niet). Voor de vogelliefhebber betekent dit dat er meer kleur en detail te zien zal zijn als er in tegenlicht naar de vogel gekeken wordt, vooral in de donkere (beschaduwde) delen van de vogel. 

Het scherpstel mechaniek loopt zeer soepel. Helios LightWing HR 8x42ED is met stikstof gevuld waardoor ze niet kunnen beslaan aan de binnenkant. De verrekijker is volledig waterdicht gedurende 30 minuten op 1,5 meter. Verder is de verrekijker voorzien van twist-up oogschelpen, die in drie verschillende standen kan worden gezet.

De verrekijker kan dus tegen alle klimaatomstandigheden en is daardoor een ideale reispartner, waar je ook heen gaat. Al met al specs die je normaliter bij veel duurdere merken en modellen ziet. De Helios LigthWing HR 8x42ED is dan ook een goede keus voor wie voor deze goede prijs een heel hoge kwaliteit verlangt.

De Helios LightWing HR 8x42ED heeft in het midden voorin de brug een statiefaansluiting, waardoor hij met behulp van een statiefadapter op elk willekeurig camerastatief geplaatst kan worden

Leveringsomvang:

  • Helios LightWing HR 8x42EDOculair
  • RainGuard
  • Objectiefdoppen
  • Heuptas
  • Neopreen draagriem
  • Reinigingsdoekje

Klik hier voor een review van deze verrekijker op bestbinocularsreviews.com (Engels). De conclusie is als volgt:

Strong Points: With features like a magnesium chassis, you can see and feel that the overall quality of this Helios binocular is very good and externally I do like the great looking and well functioning eye-cups and focus wheel which are both amongst the better ones that you see at this level.

The optical components used and the coatings applied to them are also excellent, which thankfully also translates to a really good quality as well as bright image that in my experience is a match for any at this price level.

5 jaar garantie.

SPECIFICATIES:

Gezichtsveld 141m / 1000m
Optisch design ED Dakkant
Coating Fully multi coated + phasecoating +dielectric coating
Prisma's BAK-4
Vergroting 8x
Lensdiameter 42 mm
Lichtsterke 27,56
Schemergetal 18,33
Scherp vanaf  2,0 meter
Eye relief 17,2 mm
Uittrede pupil 5,2 mm
Gewicht 710 gr
Afmetingen 141 mm (lengte)

TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen