Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0

Bresser Astronomische verrekijker met statief

Bresser Spezial-Astro 20x80 verrekijker met Helios kwaliteitsstatief
Verkoopprijs: 239,99
Beschrijving

Bresser Spezial-Astro 20x80 verrekijker met Helios kwaliteitsstatief

De Bresser Spezial-Astro 20x80 verrekijker wordt op internet vaak in combinatie met een statief aangeboden. Dit statief is echter maar 155 cm en gemaakt van lichtgewicht aluminium. In recensie s zie je dan ook vaak dat de kijker positief beoordeeld wordt en het statief aanzienlijk minder. Wij bieden de Bresser Spezial-Astro 20x80 aan met het  kwaliteitsstatief Helios 8115 2-weg van 180 cm.

De Bresser Spezial-Astro 20x80

Met een opening van 80mm vangt de Bresser Spezial-Astro heel veel licht. Deze opening garandeert voor astromische waarnemingen veel detail. De kijker is volledig gecoat (FMC) en geeft een helder beeld. Uiteraard voorzien van statiefaansluiting. Gebruik op een statief is met een dergelijke vergroting wel nodig. Met een vergroting van 20x uit de hand wordt het gebruik zeer moeilijk en is het zo goed als onmogelijk voor astronomische waarnemingen. Met een vergroting van 20x heb je een gezichtsveld van 30. Door de 80mm opening zie je heel veel sterren in sterrenhopen, je kunt het trapezium zien in de Orion nevel en natuurlijk heel veel detail op de maan. Verder is deze verrekijker zeer geschikt voor waarnemingen in ons zonnestelsel: de maantjes van Jupiter, Mars en de ring van Saturnus. De Bresser Spezial-Astro verrekijker is heel geschikt om de eerste stappen op het gebied van sterrenkijken te zetten. Het is een verrekijker die voordelig geprijst is en van een heel acceptabele kwaliteit. De Bresser Spezial-Astro is  natuurlijk ook gewoon geschikt om op land waarnemingen te doen, bijvoorbeeld wild of vogels. In tegenstelling tot een astronomische telescoop spiegelt of draait een verrekijker het beeld niet.

SPECIFICATIES:

Optisch design Porro
Coating Volledige coating
Prisma's BAK-4
Vergroting 20x
Lensdiameter 80 mm
Schemergetal 16
Scherp vanaf  30 m
Gewicht 2130 gr
Afmetingen 33 cm (lengte)

Zie ook deze review (Engels). Klik hier

helios horizon 8115 2weg statief 1800 mmHelios Horizon 8115 2-weg Statief 180 cm

Met een instelbare hoogte tussen de 78 en 180 cm is de Helios Horizon 8115 een flexibel statief dat door mensen van verschillende lengtes te gebruiken is. Het statief is te gebruiken voor verrekijker tot 80mm en spottingscopes tot 100mm. Het balhoofd kan ook verticaal gekanteld worden, met name nuttig voor fotografie. Gewicht is 3,58 kg. Met waterpas en snelwisselplaat.

 


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen