Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0

De Merel

De Merel uit de unieke vogelserie van Atlas Contact Uitgeverij
Verkoopprijs: 21,99
Beschrijving

De Merel - Hay Wijnhoven

De merel, wie kent hem niet? Bezoeker van iedere tuin en ook niet te beroerd om dichtbij onze huizen te broeden en hun jongen groot te brengen. Hij heeft zich inmiddels in heel Europa gevestigd. Van oorsprong een bosvogel, maar steeds meer een stadsvogel geworden. In het voorjaar en de zomer worden we in alle vroegte gewekt door zijn prachtige en melancholieke zang. Hay Wijnhoven heeft de merels in zijn tuin jarenlang geobserveerd en zijn waarnemingen opgeschreven in een dagboek. Dit was de bron van zijn uiterst leesbare boek over de Merel. Hij weet zijn eigen alledaagse observaties op speelse wijze te verbinden met de kennis van de wetenschap over deze gewone, maar toch bijzondere vogel. Die blijkt toch niet zo saai zwart (mannetje) of bruin (vrouwtje) te zijn als sommige mensen denken.

Vragen die Hay Wijnhoven over de Merel opwerpt en beantwoordt zijn onder andere: Hoe hebben die eens zo schuwe bosvogels het  klaargespeeld dat ze in de stad nog gewoneer dan de huismus zijn geworden? Wat is het verschil tussen een bos- en een stadsmerel? Zijn merels echt zo ‘territoriaal en monogaam’ als beweerd wordt? En gaat het eigenlijk wel zo goed met ze?

Klik hier om een leesfragment in PDF te downloaden

Afmetingen: 18x216x147mm
Aantal pagina's: 256
Paperback


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen  

De waardering van natuurgadgets.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 231 reviews.