Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0

De Grutto

De Grutto uit de unieke vogelserie van Atlas Contact Uitgeverij
Verkoopprijs: 21,99
Beschrijving

De Grutto - Albert Beintema

De grutto is in 2015 uitgeroepen tot onze Nationale Vogel. Het gaat echter niet zo goed met onze Nationale Vogel. Het boerenland is in de afgelopen decennia sterk veranderd en dat niet ten gunste van de grutto. Inmiddels is er van de Nederlandse populatie nog maar de helft over vergeleken met 40 jaar geleden (120.000 broedparen versus 60.000 - bron: Volkskrant). Helaas is deze negatieve trend nog niet tot stilstand gekomen.

Albert Beintema beschrijft hoe grutto's hun jongen grootbrengen en hoe ze op spectaculaire wijze naar Afrika trekken. Hij laat zien hoe bijzonder deze vogel is en hoe belangrijk hij is als symbool voor de natuur en het cultureel erfgoed. Het is aan ons om te beslissen of wij de grutto willen behouden. Beintema heeft zijn keuze al gemaakt, al was het alleen maar omdat er niets mooiers te bedenken is dan een groepje baltsende grutto's die luid schreeuwend door een mooie voorjaarslucht boven een bloemrijke weide achter elkaar aan jakkeren.

Recensies:

De grutto is een levendig en boeiend boek waarin zowat alle beschikbare kennis over de grutto op een rij wordt gezet. Door de soepele schrijfstijl leest het haast als een roman. Het bevat bovendien een katern kleurenfoto’s en daarmee is het niet alléén een leesboek. De vormgeving is bovendien stijlvol zoals alle delen in deze reeks - visdief.nl

Afmetingen: 24x216x146 mm
Aantal pagina's: 272
Met illustraties


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen  

De waardering van natuurgadgets.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 231 reviews.