Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0

De Gierzwaluw

De Gierzwaluw uit de unieke vogelserie van Atlas Contact Uitgeverij
Verkoopprijs: 25,99
Beschrijving

De Gierzwaluw - Remco Daalder

De gierzwaluw is eigenlijk helemaal geen zwaluw. Hij lijkt er heel erg op. Ze zijn misschien wel meer verwant aan kolibries dan aan zwaluwen. De gierzwaluw is een ware luchtkunstenaar. Ze leggen grote afstanden af om eten te zoeken voor hun jongen en nog veel grotere afstanden naar de gebieden in Afrika (9000 km) waar ze overwinteren. En altijd keren ze weer terug naar de plek waar ze het vorig jaar zo prima naar de zin hadden. 

Remco Daalder gaat op zoek naar de geheimen van de gierzwaluw, en komt daarbij vele kleurrijke mensen tegen. Een Engelse plattelandsdominee uit de achttiende eeuw, een bezeten onderzoeker uit Oxford, activisten, politici, rasechte Amsterdammers die met hart en ziel hun vogels beschermen en moderne wetenschappers die met webcams en geolocators de geheimen van de gierzwaluw ontrafelen.

De gierzwaluw van Remco Daalder is de winnaar van de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek 2014!

Klik hier om een leesfragment in PDF te downloaden

Recensies:

Het is een zeldzaamheid: een boek over één diersoort dat sprankelend en met humor is geschreven. - Roots

Het leest als een avonturenroman, waarvan de afloop nog lang onbekend zal blijven. - Vogeldagboek.nl

Een boeiend boek, zelfs als u totaal niets voor gierzwaluwen of andere vogels voelt. (...) Voor u het weet, zit u dit boek over een piepklein vogeltje te lezen als was het de nieuwste thriller van Aspe. Liefst in uw tuin, met gierende gierzwaluwen boven uw hoofd. Petje af voor zoveel vakmanschap! - Plus Magazine.be

Daalder tekent in een zeer aangename schrijfstijl allerlei wetenswaardigheden over deze stadsvogels op. - Bionieuws

Een zeer interessant boek, waar Remco Daalder, als schrijver, en Atlas Contact, als uitgever, mee gefeliciteerd kunnen worden. - Henk Dorgelo, Ratelaar Hij schrijft als een pianist die meteen de juiste toon aanslaat. - Hilbrand Rozema, Nederlands Dagblad

Afmetingen: 18x216x146 mm
Aantal pagina's: 208


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen  

De waardering van natuurgadgets.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 231 reviews.