Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
Kauhavan_03.09.003_601_60_etui_004

Kauhavan 601 60 HT

Kauhavan 601 60 HT. Kleine Finse Puukko met een lemmet van 60 mm. Handvat van berkenhout (curly birch), met rendierhoorn. Sheath 100% echt leer.
Verkoopprijs: 73,99
Beschrijving

Kauhavan 601 60 HT - Kleine Puukko

De Kauhavan 601 60 HT is een pareltje. Het handvat van berkenhout is prachtig afgewerkt met rendierhoorn. 

Het mes is grotendeels met de hand vervaardigd in het Finse stadje Kauhava, de naamgever van het merk. De producent Kauhavan Puukkopaja is een klein familiebedrijf (Matti Koski) waar de passie voor het ambacht voorop staat.

Het handvat is gemaakt van berkenhout (curly birch) en stijlvol afgewerkt met rendierhoorn. De sheath is van 100% leer gemaakt. Je draagt het mes (zoals iedereen in Scandinavië) aan het lusje aan je riem. Maar dit formaat past ook in jas- of broekzak. Of in een vakje van je rugzak.

Het mes is gemaakt van speciaal staal met 0,8% carbon. Berg het mes altijd droog op, door de koolstof kan er een beetje roestvorming optreden. Verder onderhoud is af en toe het lemmet met wat olie of parafine insmeren.

De puukko wordt vlijmscherp geleverd. De hardheid komt op 59-60 Rc dit maakt dat het mes zijn scherpte lang behoudt.  Door de scandi slijpwijze is de Kauhavan 601 60 HT. heel gemakkelijk zelf scherp te houden.

Dit een Every Day Carry, draag hem iedere dag bij je, de Kauhavan 601 60 HT komt altijd van pas. Geschikt voor licht houtsnijwerk. Voor jarenlang plezier!

Specificaties:

Kleur  Berk afgewerkt
Staalsoort Carbon staal (speciaal)
Model lemmet Clip point
Vergrendelsysteem nvt
Handgreep Berk
Etui Leer (donker), traditioneel bewerkt
Hardheid (Rc) 59 -60
Lengte lemmet (cm) 6
Lengte handgreep (cm) 7,5
Lengte totaal (cm) 13,5
Dikte van het lemmet (mm) 2
Gewicht (gr) 90

TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen