Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
Kauhavan_03.09.001_106_95_etui_002

Kauhavan 106 95 HT

Kauhavan 106 95 HT. Finse Puukko met een lemmet van 95 mm. Handvat van berkenhout (curly birch), bruin afgewerkt. Sheath 100% echt leer.
Verkoopprijs: 50,99
Beschrijving

Kauhavan 106 95 HT - outdoormes (Puukko)

Dit donker afgewerkte outdoormes (Finse puukko) laat zich voor veel doeleinden gebruiken. Het mes is grotendeels met de hand vervaardigd in het Finse stadje Kauhava, de naamgever van het merk. De producent Kauhavan Puukkopaja is een klein familiebedrijf (Matti Koski) waar de passie voor het ambacht voorop staat.

Het handvat is gemaakt van berkenhout (curly birch) en stijlvol donker afgewerkt. De sheath is van 100% leer gemaakt. Je draagt het mes (zoals iedereen in Scandinavië) aan het lusje aan je riem.

Het mes is gemaakt van speciaal staal met 0,8% carbon. Berg het mes altijd droog op, door de koolstof kan er een beetje roestvorming optreden. Verder onderhoud is af en toe het lemmet met wat olie of parafine insmeren.

De puukko wordt vlijmscherp geleverd. De hardheid komt op 59-60 Rc dit maakt dat het mes zijn scherpte lang behoudt.  Door de scandi slijpwijze is de Kauhavan 106 95 HT heel gemakkelijk zelf scherp te houden.

Geschikt voor allround outdoor en bushcraft. Ook houtsnijwerk. Voor jarenlang plezier!

Specificaties:

Kleur  Berk/donker afgewerkt
Staalsoort Carbon staal (speciaal)
Model lemmet Clip point
Vergrendelsysteem nvt
Handgreep Berk
Etui Leer (donker), traditioneel bewerkt
Hardheid (Rc) 59 -60
Lengte lemmet (cm) 9.5
Lengte handgreep (cm) 11.00
Lengte totaal (cm) 21.00
Dikte van het lemmet (mm) 3,2
Gewicht (gr) 86

TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen