Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
Fins mesFins outdoormes zalm
Fins vismes
Knifemaker box

Outdoormes fisher/salmon (100% handgemaakt)

Outdoormes fisher/salmon. Handgemaakt Fins outdoor- en vismes. Met een ingelegde afbeelding van een zalm. Allround verzamel- en gebruiksmes.
Verkoopprijs: 279,99
Beschrijving

Outdoormes fisher/salmon - 100% handgemaakt

Dit Finse outdoor mes is 100% met de hand vervaardigd. Het handvat is van gekrulde berk (net wat steviger dan de gewone berk) dat de maker (Mikko Takala) uit zijn eigen bos heeft geselecteerd. Het handvat is omwikkeld met leer waarin met zilverdraad een afbeelding van een eland is ingelegd. Aan dit mes is ongeveer 20 uur gewerkt. Het is een handzaam mes dat fijn in de hand ligt. Door het leren handvat heb je een uitstekende grip.

Het staal komt van het het Finse Stén & Kimet. Het is speciaal x50Crmov staal, dat door Mikko Takala nog een speciale hitte behandeling heeft gekregen om het harder (HRC 60) te maken. Dit roestvrije staal wordt veel gebruikt in keukens en professioneel gebruik waar het bewezen heeft tegen een stootje te kunnen. In het staal zit 15% Chroom en 0,5% koolstof. Uiteraard is het een full tang mes. De pommel (achterkant) en de guard (bij het handvat) zijn gemaakt van messing.

De sheath komt van het Finse bedrijf Peloleather en komt van natuurlijk gestorven dieren. Het leer is op ambachtelijke wijze bewerkt en van een heel hoge kwaliteit. 

Door de scandic slijpwijze is de puukko eenvoudig zelf te slijpen.

Het mes en de sheath worden geleverd in een mooie houten box.

Een outdoormes voor de echte liefhebber! Met passie gemaakt, maar door het ambachtswerk wel een prijsklasse hoger. Hou er ook rekening mee dat het door het handwerk ieder mes uniek is dat er altijd wel wat oneffenheden te ontdekken zijn.

Dit robuuste outdoormes past in iedere verzameling, maar is primair gemaakt om te gebruiken, als mes voor een visser bijvoorbeeld. Maar ook als allround outdoor- of bushcraftmes of algemeen gebruik tijdens trackings, reizen of kamperen.

Een leven lang en langer ....

Specificaties:

Kleur  Zwart
Staalsoort x50Crmov Roestvrij staal
Model lemmet Recht
Handgreep Berk (curly birch) omwikkeld met leer.
Etui Pelo leer (rund) Zwart met kunststof binnenkant voor extra stevigheid
Hardheid (Rc) 60
Dikte lemmet (mm) 4 mm aan de bovenkant - 4,9 mm in het midden van het lemmet
Lengte lemmet (cm) 10
Lengte handgreep (cm) 10,5
Lengte totaal (cm) 20,5
Gewicht (gr) 108

 


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen