Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
morakniv-eldris-geel
morakniv-eldris-geel
mora-eldris-blauw-1
morakniv-eldris-blauw
mora-eldris-groen-nek
morakniv-eldris-groen
morakniv-eldris

Morakniv Eldris incl. neck knive kit

Morakniv Eldris incl neck knive kit. Morakniv's kleinste mes. Neem hem mee op je grote avonturen in of aan je (rug)zak of aan een koord om je nek. Met firesteel en multifunctioneel parakoord. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.
Verkoopprijs: 42,99
×
Beschrijving

Morakniv Eldris Neck Knive in diverse kleuren

De Morakniv Eldris is Morakniv's kleinste mes een zakformaat. Je neemt hem makkelijk mee overal mee naar toe, ongeacht de grootte van je avontuur. Deze versie van de Morakniv Eldris is inclusief de speciale kit. Deze bestaat uit een 'harnas' met extra beveiliging om de Eldris om je nek te hangen bij je buitensport. Dit doe je met het bijgeleverde parakoord. Verder is de Morakniv Eldris Neck Knive uitgerust met een firesteel.

Het lemmet van 6 cm is vlijmscherp (scandi) geslepen en makkelijk scherp te houden. Het handvat is van speciaal rubber en ligt prettig in je hand.

Na een lange wandeling is de Eldris perfect voor het maken van splinters voor je vuur of voor een kleiner houtsnijproject. Voor een langere buitenavontuur, bij het vissen, klimmen of de jacht, zal de Morakniv Eldris verrassen met zijn kracht en veelzijdigheid. De Morakniv Eldris heb je altijd bij de hand en is gemakkelijk toegankelijk in jouw borst- of broekzak in geval van nood. Bij de jacht werk je dicht op het dier bij het villen.

De Morakniv Eldris is voorzien van een klik-slot tussen handvat en houder. Dit voorkomt dat het mes los kan schieten als je hem in je zak draagt of om je nek. Met de extra kit heb je een extra beveiliging.

 De bijgeleverde firesteel is perfect voor het starten van een vuur of het aansteken van een camping gasstel.

Waar komt de naam Eldris vandaan?

In Zweden had elk dorp van oudsher zijn eigen 'fäbod', vaak zelfs twee of meer. Hier lieten de boeren in de zomer hun vee vrij rondlopen. In de regio rond Mora zijn er altijd veel ‘fäbodar’ geweest en veel ervan bestaan ​​nog steeds. De huizen worden voornamelijk gebruikt als vakantiehuisjes, waar de afstammelingen van de oorspronkelijke boeren kunnen ontsnappen aan de stedelijke samenleving en de echte rust van de natuur ervaren. Een van deze ‘fäbodar’ heet Eldris. Het behoorde tot het dorp gelegen aan de overkant van de rivier van onze fabriek van Morakniv. Door het zakformaat mes Eldris te noemen wil Morakniv hulde brengen aan hun Zweedse roots.