Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
1464890019385
1464890019431
1464890019503
1464890019625

Buck Selkirk

Outdoormes Buck Selkirk. Full tang en met micarta/staal handgreep.
Verkoopprijs: 89,49
Beschrijving

Buck Selkirk outdoormes

De Selkirk lijn van Buck Knives bestaat uit stijlvolle, fraaie messen, mooi afgewerkt en van hoge kwaliteit. Dit mes is uitermate geschikt voor outdoorgebruik zoals bushcraft en survival. De Buck  Selkirk wordt geleverd met een verstevigd nylon holster dat horizontaal en verticaal kan worden gedragen. In het holster is ook een firesteel te bevestigd met een fluitje voor in geval van nood (een fluittoon draagt vele malen verder dan de menselijke stem). De stale achterkant van het handvat kan als geimproviseerde hamer gebruikt worden. Het is een fulltang mes, dat wil zeggen dat het lemmet en het het staal in het handvat één geheel is. Dit maakt het mes geschikt voor het wat zwaardere hak en wrikwerk.

De handgreep is gemaakt van micarta. Micarta is een merknaam voor een versterkte kunststof dat met expoxy hars wordt vervaardigd. Het is keihard materiaal en ligt heel prettig in de hand. Mircarta wordt o.a. door het bekende Zweedse kwaliteitsmerk Fallkniven gebruikt in messen die een veelvoud kosten van deze Buck Selkirk.

Het lemmet van is gemaakt van 420HC RVS, maar dan in de door Buck geperfectioneerde versie, die een stuk harder en slijtvaster is dan het reguliere 420HC staal. De punt is van het type 'drop point', dit maakt dat het mes voor veel doeleinden te gebruiken is. 

De naam Selkirk komt van de Selkirk Mountains, een bergketen die in het Noorden van Idaho begint en doorloopt in de staten Washington en British Columbia. 

Specificaties:

Kleur  Bruin/Zwart
Staalsoort RVS 420HC
Model lemmet Drop point
Handgreep Micarta
Etui Verstevigd nylon met firesteel
Hardheid (Rc) 58.0
Lengte lemmet (cm) 11,2 cm
Lengte handgreep (cm) 11,2 cm
Lengte totaal (cm) 23,5 cm
Gewicht (gr) 219 gr

TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen