Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
Wij bestaan 5 jaar!!
×
 x 

0
1459679688180
1459679688338
1459679688798
1459679688179

Winterkoningset - 4 nestkasten

Set nestkasten voor Winterkoning bestaande uit vier duurzame camouflage nestkasten.
Verkoopprijs: 32,99
Beschrijving

Set nestkasten: Winterkoningkjesbol plus 3x camouflage nestkast

Met deze voordelige set nestkasten moet het lukken om het mannetje winterkoning te laten beslissen dat hij bij jou moet zijn om een vrouw te vinden en zijn nageslacht groot te brengen. Los gekocht kost de set bijna € 40,00. 

Het winterkoninkje is een kleine standvogel met een groot geluid. Hij heeft zijn residentie in laag struikgewas. Het is geen beste vlieger en hij hipt als het ware door de struiken. Hij leeft van allerlei insecten en hun larven die hij met zijn dunne, spitse snavel overal tussenuit weet te krijgen. Het winterkoninkje maakt bolvormige nesten die hij bekleedt met mos, haren en ander nestmateriaal. Het mannetje maakt vaak meerdere nesten en probeert vervolgens een vrouwtje te verleiden er eentje te kiezen. Eenmaal gelukt kan het mar zo zijn dat hij de andere nesten aan andere vrouwtjes probeert te slijten. Het is dus beter om meerder nestgelegenheden in de tuin te hangen.

Kies bij voorkeur een beschutte, beschaduwde plaats, laag in de begroeiing om nestkasten op te hangen. Een houtwal of ergens in de opslagplaats van de houtblokken voor open haard kan ook. Hou het op circa 1 meter hoogte. Kies je voor ophangen, bestel dan een set alluminium spijkers mee.

Denk ook eens buiten de bestaande kaders en doe eens iets met de buren. Een winterkoning heeft niets met onze afgebakende tuinen en zijn territorium houdt echt niet op bij jouw schutting of heg.

Eigenschappen van de Camouflage nestkast: 16x13x24cm - gemaakt van FSC hout.

 


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen  

De waardering van natuurgadgets.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 231 reviews.