Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
1459680455652

Hommelnestkast

Speciale Hommelnestkast van FSC hout
Verkoopprijs: 15,99
Beschrijving

Hommelnestkast

Hommels zijn zeer nuttige dieren. Ze spelen een belangrijke rol in de bestuiving van planten. Hommels zijn ongevaarlijk, desalniettemin in het niet verstandig om het nest te dicht te naderen (dichter bij dan ca 1-2 meter). Hommels slepen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld vogels of wespen, niet zelf met materiaal. Om kans te maken op een nest vul je de kast met materiaal als hooi, stro, haren van hond of kat, uitgeplozen wol of touw, mos etc. Plaats de kast bij voorkeur op een plek met de invliegopening naar het oosten, zodat alleen de ochtendzon op de kast komt te staan. Je kunt de kast ook ingraven tot de onderkant van de invliegopening. Wil je kans maken op de bookhommel? Hang de kast dan ergens op een beschutte plek in een boom.

De hommel heeft een cyclus van een jaar. In de nazomer gaat de kolonie te gronde en alleen de jonge koninginnen overwinteren om het volgens voorjaar opnieuw een kolonie te stichten. Dit overwinteren doen ze niet in de nestkast. Die is aan het begin van de herfst verlaten en kun je schoonmaken en binnen droog en schoon bewaren tot het volgend voorjaar.

Lees ook ook onze blog over hommelnesten. klik hier

Afmetingen: ca 16x13x24cm (bxdxh)


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen  

De waardering van natuurgadgets.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 231 reviews.