Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
verhaal-met-een-angel-2

Een verhaal met een angel

Een verhaal met een angel door Dave Goulson. Na het lezen van dit boek zul je de hommel met heel andere ogen bekijken.
Verkoopprijs: 10,99
Beschrijving

Een verhaal met een angel door Dave Goulson

Dit is een boek dat we in onze webwinkel moesten hebben. Al was het alleen maar door onze eigen avonturen met hommels. Lees hiervoor onze blogpost Hommelnest weghalen? Het is een heel goed leesbaar boek met een schat aan informatie over hommels, hoe ze leven en hoe Goulson zelf als hommelonderzoeker resultaten boekt. Alles zonder wetenschappelijk jargon. Na het lezen weet je dat een hommel warmbloedig is, tweehonderd keer per seconde fladdert (12.000x per minuut), waarom hij nooit een tweede keer een bloem bezoekt en dat hij om de 40 minuten moet eten om in leven te blijven.

Dave Goulson is als jongetje al bezig met de natuur. Herkenbaar. Op hartverwarmende wijze beschrijft hij zijn eerste - en het moet gezegd - vrij klungelige ontmoetingen met de dierenwereld: bij het schoonmaken van zijn aquarium elektrocuteert hij zijn lievelingsvissen en na een zomerse regenbui droogt hij zijn hommels en zet ze per ongeluk in brand. Hij doet alles om de natuur, en met name de wereld van de hommel, te doorgronden. Zijn jeugdige fascinatie zet hem aan tot jarenlang onderzoek naar deze 'charismatische tijgers van de insectenwereld', die met uitsterven worden bedreigd. In Een verhaal met een angel laat Goulson zien hoe belangrijk de hommel voor ons is, en zijn fantastische anekdotes tonen hoe intrigerend dit beestje is. Na het lezen van Een verhaal met een angel zul je de hommel met heel andere ogen bekijken.

Dave Goulson (1965) is hoogleraar biologie en is gespecialiseerd in de hommel. In 2006 richtte hij de Bumblebee Conservation Trust op voor de bescherming en het behoud van de hommel. Met Een verhaal met een angel, dat op de shortlist stond van de Samuel Johnson Prize, veroverde hij de harten van vele lezers. 


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen  

De waardering van natuurgadgets.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 231 reviews.