Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
1470165017623
1470165017686
1470165017425

Atlas van de Nederlandse Zoogdieren

Atlas van de Nederlandse Zoogdieren. In ons land leven 106 soorten wilde zoogdieren. Alle actuele informatie in een meesterwerk!
Verkoopprijs: 49,99
Beschrijving

Atlas van de Nederlandse Zoogdieren - zoogdierenvereniging

In dit meesterwerk over de Nederlandse zoogdieren wordt alle actuele informatie kennis van Nederlandse experts en waarnemers gebundeld. Of het nu over de stand van de egels gaat, de wilde kat die er weer is of de walrus, het staat er allemaal in. Het boek is zeer rijk geïllustreerd met foto's, grafieken en verspreidingskaarten. Dit maakt de Atlas van de Nederlandse Zoogdieren tot een compleet naslagwerk als het gaat om de wilde zoogdieren die in Nederland te vinden zijn.

De Atlas van de Nederlandse Zoogdieren is voor het laatst in 1992 verschenen. Destijds werden 67 soorten beschreven. Inmiddels zijn het er 106. Dit komt ten dele door het feit dat nu ook de zeezoogdieren zijn meegenomen. Door de komst van internet met bijvoorbeeld waarneming.nl is het aantal waarnemers enorm toegenomen. Al deze gegevens zijn ook opgenomen in dit prachtige boek.

De afgelopen decennia is Nederland verder verstedelijkt, zijn meer wegen aangelegd en is de landbouw nog intensiever geworden, reden voor onder andere het bijna verdwijnen van de hamster. Tegelijkertijd nemen we veel maatregelen om zoogdieren te beschermen en vinden er geregeld (her)introducties plaats, waardoor het bijvoorbeeld goed gaat met de das. Het IJzeren Gordijn is verdwenen en daarmee zijn de grenzen ook voor een roofdier als de wasbeerhond opengegaan. De relatie tussen mens en natuur is nergens zo duidelijk zichtbaar in de samenleving als in onze houding ten opzichte van wilde zoogdieren. Zijn ze aaibaar, nuttig of schadelijk?

  • Algemene informatie over onderzoek, landschappen, beleid, beheer en bescherming, mensen en zoogdieren
  • Beschrijft 106 soorten zoogdieren, waaronder insecteneters, vleermuizen, haasachtigen, knaagdieren, roofdieren, hoefdieren en zeezoogdieren
  • Rijk geïllustreerd met kleurenfoto’s, tekeningen, infographics en kaarten
  • Per soort informatie over o.a. verspreiding, leefwijze en ecologie, trends en archeologische gegevens
  • Nieuw opgenomen zijn de zeezoogdieren. Voor het eerst is alle kennis over deze groep dieren binnen de Nederlandse (zee)grenzen bijeengebracht..

Aantal pagina's: 300
Formaat: 22 x 39,5 cm
Genaaid gebonden | full colour


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen