Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0

Wij kunnen vrijdag 7 augustus 2020 bestellingen die voor 13.00 binnenkomen direct naar u opsturen. Bestellingen na 13.00 uur verwerken we zaterdag.

Vergelijken

No items are added to compare.

Verlanglijst

Your wishlist is empty.

Laat je bestelling inpakken

Je bestelling gratis laten inpakken als cadeautje voor kinderen of volwassenen. Leuk om zelf te geven of met een persoonlijke boodschap te laten bezorgen op ieder adres ter wereld.

Barr & Stroud

barr-en-strout-logo

Barr & Stroud Limited was een Schots optisch ingenieursbureau, gevestigd in Glasgow, dat een rol gespeeld heeft in de ontwikkeling van de moderne optica, waaronder afstandmeters voor de Koninklijke Marine en voor andere takken van de Britse strijdkrachten in de 20e eeuw.

In 1919 is het bedrijf begonnen met de productie van hun eerste verrekijker die werden geleverd aan de Britse marine. Vanaf dat moment bleef het bedrijf onafhankelijk opereren tot 1977. In die tijd werd het bedrijf overgenomen door Pilkington's Glass, die op hun beurt verkochten hun Barr en Stroud dochterbedrijf aan de Franse Thales Group, die de naam veranderd in Thales Optronics Limited.

In 2001 zijn de activiteiten van de oorspronkelijke fabriek in Anniesland naar een nieuwe fabriek verhuisd, in Linthouse, op het terrein van de voormalige Alexander Stephen en Zonen scheepswerf. De Barr en Stroud merknaam werd daarna gekocht door Optical Distribution Services Ltd (Eastleigh-UK), en als Barr en Stroud Ltd opnieuw geregistreerd in 2008. Het nieuwe bedrijf heeft een nieuwe serie verrekijkers en telescopen. De nieuwe reeks van Barr & Stroud verrekijkers worden tegenwoordig in China gemaakt (nov. 2011) en zijn op de markt gebracht door Optical Vision Ltd


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen  

De waardering van natuurgadgets.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 231 reviews.