Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
1456863792722

Bresser Herkules Lenzentelescoop 50/600

Bresser Herkules Lenzentelescoop 50/600 met twee oculairs en zenitspiegel
Verkoopprijs: 48,99
Beschrijving

Bresser Herkules Lenzentelescoop 50/600

De Bresser Herkules Lezentelescoop is een eenvoudige telescoop die geschikt is voor de beginnende of junior astronoom die niet direct een hoog bedrag wil uitgeven. Het is een licht uitgevoerde telescoop op een alluminium statief. De bediening is eenvoudig via het handvat op het statief. Uiteraard kan het statief in hoogte worden ingesteld.

Een telescoop geeft in de regel een omgekeerd beeld. Dat is geen probleem bij het waarnemen van astronomische objecten. Met de bijgeleverde 90 graden zenitspiegel wordt het beeld weer rechtop gezet. Dit maakt de telescoop ook geschikt voor landwaarnemingen overdag. 

De getallen 50/600 staan voor de diameter van de lens van 50mm en een brandpuntafstand van 600mm (lengte buis is 56 cm). Met de meegeleverde oculairs van 6 en 12 mm kunnen vergrotingen van respectievelijk 100x en 50x bereikt worden. Met de Barlow lens worden deze vergrotingen verdubbeld. Echter, 100x is de maximale zinvolle vergroting voor deze telescoop, dus de Barlow heeft niet zoveel meerwaarde.

Dit is een apparaat van redelijke kwaliteit waarmee je prima naar de maan en de planeten kunt kijken. Je ziet onder meer de kraters op de maan, de maantjes van Jupiter en de wolkenbanden, de ring van Saturnus en grotere lichtsterke deepsky objecten zoals bijvoorbeeld de Orion nevel en de Andromeda nevel. Overdag ook prima te gebruiken door het omkeerprisma.

Leveringsomvang:

  • Bresser Herkules Lenzentelescoop 50/600 zilver/zwart 
  • Azimutale montering 
  • Aluminium statief 
  • Twee oculairen 0,96 inch (6 mm en 12 mm) 
  • Barlow lens
  • 90 graden zenitspiegel 
  • Omkeerlens

TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen