Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0

 

Silva ex pole plus nordic walking trekking

 

nordic walking

 

Nordic walking

Nordic Walking is in Noord Europa (Finland) ontstaan als zomertraining voor langlaufers. Met speciale wandelstokken (poles) bereik je een betere workout dan met wandelen omdat je behalve je benen ook armen en schouders gebruikt. Een getrainde Nordic walker loopt sneller dan de gewone wandelaar, verbruikt meer calorieën en belast 80% van zijn/haar spieren. Dit alles zonder dat het lichaam dit als een grotere belasting ervaart. Nordic Walking wordt in Nederland door sommigen geassocieerd met oubolligheid en een bezigheid voor mensen op leeftijd; dit is volledig onterecht. Nordic Waling is een sportieve training voor alle leeftijden. Om het maximale plezier uit Nordic Walking te halen is een gerichte training in de juiste techniek zeer aan te bevelen.

Trekking

Bij trekking gebruik je de stok voor ondersteuning bij bergwandelingen en hikes over trails. Een trekkingstok moet uitschuifbaar zijn. Dit maakt hem makkelijker mee te nemen of aan een rugzak te bevestigen. Het belangrijkste is dat je de stok bij afdalingen wat langer afstelt en bij stijging wat korter. 

De juiste nordic walking pole

De Silva Nordic Walking pole Ex-Pole plus is traploos in te stellen van 105 – 140 cm. Een verstelbare pole heeft een aantal voordelen:

  • Instelbaar op de voor jou ideale lengte
  • Makkelijker door meer wandelaars te gebruiken
  • Makkelijker corrigeren in mul zand of het strand

Nadelen zijn er ook; er is wat minder aanbod en ze zijn wat zwaarder door het verstelmechanisme.

Silva Nordic Walking pole Ex-Pole Plus 

De Silva Nordic Walking pole Ex-Pole plus De Silva Nordic Walking pole Ex-Pole plus heeft een aantal aardige kenmerken. De Exercise Monitor heeft een stappenteller, houdt de afgelegde afstand bij en de verbruikte calorieën. Bovendien geeft hij de snelheid aan en de frequentie waarmee de wandelaar loopt (aantal stappen). De ingebouwde chronograaf start en stopt als de wandelaar start en stopt. In zijn geheugen worden de gemiddelden opgeslagen.

Tips voor afstellen van een nordic walking pole

Voor een normale training of wandeling: de juiste lengte van de pole bepaal je door rechtop te gaan staan. Bovenarmen langs het lichaam, met je ellebogen maak je een hoek van 90 graden. Je moet zo de rechtopstaande poles op deze hoogte kunnen vastpakken.

Voor een intensieve training stel je de pole 5cm langer af. Wil je de belasting van de schouder en de nek verminderen: stel dan 5cm lager af.

Vuistregel bij het juist afstellen van de pole is een lengte van 66% van de lichaamslengte.

 

Silva Nordic Walking pole Ex-Pole


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen