Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
1470144952818
1470144952475
1470145277503

Vlinders & Libellen verassend dichtbij

Vlinders & Libellen Verassend Vlakbij. Een vrolijke gids voor alle natuurliefhebbers!
Verkoopprijs: 9,95
Beschrijving

Vlinders & Libellen Verassend Vlakbij - Barbara Rijpkema (KNNV)

Libellen en Vlinders zijn insecten die tot de verbeelding spreken. Ze zijn vaak prachig gekleurd en houden er een interessante levenswijze op na. Vlinders beginnen hun leven als vraatzuchtig rups en verpoppen zich later tot de kleurige fladderaar die we zo graag zien. Libellen beginnen hun leven als roofdier in het water. Na een bepaalde tijd (soms jaren) kruipen ze uit het water en leven dan nog één seizoen als de sierlijke libelle die we op een zomerse dag voorbij zien scheren. Vlinders & Libellen

Het boek behandelt alle veel voorkomende soorten (20 dagvlinders, 28 libellen en 16 nachtvlinders) en hiernaast nog een aantal zeldzamere soorten. Bij alle soorten is een kalender opgenomen, zodat je in een oogopslag in welke maanden van het jaar ze vliegen (te zien zijn). Vlinders & LIbellen Verrassend Dichtbij laat je ook zien hoe je deze prachtige insecten naar je tuin kunt halen.

Van iedere maand van het jaar is er een aantal pagina's opgenomen met wat er in desbetreffende maand te doen wat betreft de vlinders en libellen. 

  • Leuke wetenswaardigheden over vlinders en libellen
  • Talloze tips over hoe je vlinders en libellen kunt herkennen
  • Welke vlinders en libellen kun je in welke maand zien?
  • Extra ruimte voor eigen notities en/of schetsen

Geniet van het oranjetipje op de pinksterbloem of van dansende juffers boven de vijver. Lees meer over hun leven en ontdek wat ze nodig hebben. Met deze leuke gids wordt je fan van vlinders en libellen.

Barbara Rijpkema is bioloog en auteur van het succesvolle ‘Tuinieren voor wilde dieren’ en ‘Tekenen met takken’. Barbara is ervan overtuigd dat je niet per se naar speciale natuurgebieden hoeft, maar ook vlakbij huis kunt genieten van mooie en verrassende natuur.

Met de KNNV serie ‘verrassend vlakbij’ begint het genieten van de natuur dichtbij huis. In je eigen tuin of op pad, wandelend en fietsend, in ieder seizoen. De ervaren schrijvers geven inspiratie voor wat je zelf voor de dieren en planten kunt doen en gouden tips voor onverwachte ontmoetingen. Ontdek zo het goudhaantje: het kleinste vogeltje van Nederland en symbool voor deze serie.

 Ook verschenen in dezelfde serie:

  • Tuindieren verrassend dichtbij 
  • Vlinders & Libellen verrassend dichtbij

Aantal pagina's: 248
Formaat: 12x16 cm
Rijk geïllustreerd (kleur)
Hardcover


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen