Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
Veldgids ZweefvliegenVeldgids Zweefvliegen
Veldgids Zweefvliegen
Veldgids Zweefvliegen
Veldgids Zweefvliegen
Veldgids Zweefvliegen
Veldgids Zweefvliegen
veldgids_zweefvliegen-6
Veldgids Zweefvliegen
Veldgids Zweefvliegen
Veldgids Zweefvliegen

Veldgids Zweefvliegen

Veldgids Zweefvliegen. Alle 384 soorten zweefvliegen die in Nederland en België voorkomen kun je met deze unieke veldgids zweefvliegen determineren. Met meer dan 1700 macrofoto's.
Verkoopprijs: 34,95
Beschrijving

Veldgids Zweefvliegen - Sander Bot

Een zweefvlieg herken je in het veld of in je tuin wel snel als zodanig. Maar toch valt het - zeker als beginner - niet altijd mee om de zweefvlieg snel op naam te brengen. De Veldgids zweefvliegen is de eerste Nederlandstalige veldgids waarmee alle 384 soorten die in en om Nederland en België vliegen op naam gebracht kunnen worden.

In het algemene gedeelte van de Veldgids zweefvliegen wordt ingegaan op wat een zweefvlieg precies is (is het wel een zweefvlieg?). Om de zweefvlieg verder op naam te kunnen brengen is een goede kennis van de lichaamsbouw vereist. Hiervoor bevat de veldgids ruim 1700 macro opnamen van de zweefvlieg zelf en delen van zijn lichaam. Deze foto's zijn haarscherp en geven exact de beoogde details weer.

De gids geeft ook tips waar goede kansen zijn om zweefvliegen te vinden (voedselplanten), de weeromstandigheden en de vliegtijden van de verschillende soorten. Van iedere soort is in de Veldgids Zweefvliegen een verspreidingskaart opgenomen.

Het op naam brengen doe je via determinatiesleutels. Via de hoofdsleutel kom je bij een van de vijf sleutels en dat brengt je snel bij je doel. Naast een foto, vliegdiagram en verspreidingskaartje is bij iedere soort ook informatie opgenomen over de ecologie en de gelijkende soort(en). Het boek is zo opgebouwd dat het fotomateriaal op de linkerpagina staat en de tekst van de soorten op de foto's op de rechter.

Voor iedere insectenliefhebber en specifiek de liefhebber van zweefvliegen is de Veldgids Zweefvliegen een onmisbaar standaardwerk.

Hardcover
Afmetingen: 22,2 x 15,6 x 3,2 cm
Aantal pagina's: 400
Veel foto's, kaartjes en diagrammen

 

 


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen  

De waardering van natuurgadgets.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 231 reviews.