Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
veldgids_mieren_van_europa-achter
veldgids_mieren_van_europa-3
veldgids_mieren_van_europa-2
veldgids_mieren_van_europa-6
veldgids_mieren_van_europa-1
veldgids_mieren_van_europa-4
veldgids_mieren_van_europa-7
veldgids_mieren_van_europa-5

Veldgids Mieren van Europa

Veldgids Mieren van Europa. Unieke gids met meer dan 400 soorten mieren. Prachtig beeldmateriaal en een praktische 'veld-benadering'
Verkoopprijs: 39,95
Beschrijving

Veldgids Mieren van Europa - Claude Lebas, Christophe Galkowski, Rumsaïs Blatrix, Philippe Wegnez

In Veldgids Mieren van Europa zijn alle (meer dan) 400 soorten mieren van West-Europa beschreven. Nog niet eerder werd er zo'n standaardwerk over de Europese mieren gepubliceerd. Vooral als het gaat over de taxonomie (de indeling in, en kenmerken van soorten).

De Veldgids Mieren van Europa start met een uitgebreide behandeling van de morfologie van de mier. Uiteraard komen ook onderwerpen als levenswijze, gedrag, interactie met andere dieren en de sociale structuur aan de orde. 

De mieren kunnen worden gedetermineerd door het overzicht van de Europese soorten te raadplegen. Verdere determinatie kan door de sleutels te gebruiken voor de subfamilies, genera en soorten.

Een soort of groep wordt gepresenteerd op een dubbele pagina. Van iedere soort of groep zijn er foto's opgenomen van het gehele dieren en (macro) opnames van de details. Ook is er van iedere soort of groep een verspreidingskaart en een tabel over de zwermvluchten. Verder tekst over de taxonomie, biologie, leefgebied en mogelijke verwarring met andere soorten.

De Veldgids Mieren van Europa is geschikt als naslagwerk én als veldgids. Voor beginners, liefhebbers en professionals.

De auteurs Claude Lebas, Christophe Galkowski, Rumsaïs Blatrix, Philippe Wegnez zijn Franse biologen, gespecialiseerd in de taxonomie en ecologie van mieren.

Paperback
Afmetingen: 13,5 x 19 cm x 3,7 cm
Aantal pagina's: 416
Veel foto's en illustraties

 

 


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen