Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse doeleinden en onze website te verbeteren.
×
Natuurgadgets.nl
×
 x 

0
1507116972275
1507116972686
1507116972638
1507116972898

Plantengallen

Plantengallen. Gallen in Nederland. Uniek naslagwerk met ruim 400 soorten en 1400 foto's.
Verkoopprijs: 49,95
Beschrijving

Plantengallen door Arnold Grosscurt

In dit prachtige boek wordt de informatie over de geschiedenis, biologie en ecologie van gallen bijeengebracht in een prachtig gedocumenteerd naslagwerk. 

Plantengallen zijn vergroeiingen op planten die veroorzaakt worden door aaltjes, bacteriën, bladluizen, bladvlooien, bladwespen, bronswespen, galmuggen, galwespen, kevers, vliegen, vlinders, (gal)mijten, planten en schimmels.

Alle groepen gallen worden ingeleid met algemene informatie, gevolgd door specifiek besprekingen met veel achtergrondinformatie.

Op de foto’s zijn kenmerkende details te zien, maar ook vormvariaties, doorsneden, en soms de veroorzakers van de gal. Het boek wordt afgesloten met een uitgebreide literatuurlijst, een verklarende woordenlijst, en registers voor synoniemen, Nederlandse namen en waardplanten met de daarop voorkomende soorten. ‘Plantengallen’ is een rijk naslagwerk voor o.a. entomologen, fythopathologen, hoveniers, (boom-) kwekers en liefhebbers.

Over de auteur:

Arnold Grosscurt studeerde aan de Wageningen Universiteit en promoveerde op de werking van een insectengroeiregulator. Hij vervulde diverse Research & Development functies bij fytofarmaceutische bedrijven. Eerst fotografeerde hij voornamelijk insecten en planten. Sinds 2007 besteedt hij de meeste aandacht aan plantengallen.

Pagina's: 424 p.
Formaat: 17 x 24 cm
Genaaid gebonden, full colour


TOP

Cadeaubonnen

cadeaubonNG

Cadeaubonnen vanaf € 5,00! Voor een net iets anders cadeautje of een 'last minute'. Je stuur hem door met een persoonlijk bericht er bij of print hem uit en geeft hem zelf. Onbeperkt geldig.
meer info

Cadeaubonnen