Waterdrop: bespaar 1 miljard liter water

image_pdfimage_print

Waterdrop

Bespaar 1000 liter water met Waterdrop

Wist je dat je per jaar meer dan 1000 liter water verspilt met dagelijks douchen? Per douchebeurt verdwijnt 3 tot 6 liter water terwijl je de douche warm laat worden. Water dat je perfect kan gebruiken in plaats van te verspillen.

Met WaterDrop in combinatie met een app voor je smartphone, is het Spaanse Esferic Better Things op een missie om wereldwijd waterbesparing te promoten. Douchen neemt bijvoorbeeld 17% van het totale watergebruik in een huishouden in beslag. Maar waterbesparen kan ook bij andere kranen waar nu water wordt verspild met opwarmen.

Als we in Europa en Amerika minstens 1 keer per dag WaterDrop gebruiken, kunnen we 1.000.000.000.000 (een miljard ) liter besparen*! Dit water kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de WC door te spoelen of planten water te geven.

Waarom zou je douchewater besparen? Water is in Nederland goedkoop. Gelukkig voor ons Nederlanders. Maar helaas voor het bewustzijn over duurzaamheid. Want water uit de kraan is een zeer kostbare natuurbron waar we best wat bewuster mee om mogen gaan.

Of zoals de bedenker van WaterDrop zelf zegt:

“Of mensen nu WaterDrop of zelfs een emmer gebruiken. Onze missie is om mensen zich te laten realiseren elke keer dat ze de kraan laten lopen dat water een zeer kostbare bron is. En we er samen voor kunnen zorgen dat we er bewuster en duurzamer mee omgaan.” – Suso Chulvi (Esferic Better Things)
Soms is er namelijk een kleine actie nodig om een grote verandering teweeg te brengen. En met WaterDrop in combinatie met de app wordt dit snel duidelijk. Gebruikers kunnen in real time zien hoeveel water ze besparen. Tegelijkertijd is te zien hoeveel water er wereldwijd door WaterDrop gebruikers wordt bespaard. Hiermee wordt heel concreet wat een kleine individuele actie voor impact heeft.

Waterdrop

Wat is WaterDrop nou precies? Dit is een waterzak met een speciaal design zodat deze makkelijk te bevestigen is aan je douche, maar ook snel verplaatst kan worden. De zak is gemaakt van het recyclebare materiaal thermoplastic polyurethaan voor maximale sterkte en duurzaamheid.

Dit idee steunen
WaterDrop heeft momenteel op Kickstarter €15.000 opgehaald voor de productie. 260 mensen wereldwijd hebben inmiddels de campagne gesteund. Jij hebt nog 5 dagen de kans om ook een WaterDrop te bemachtigen:

https://www.kickstarter.com/projects/614674700/water-drop/

Bekijk ook deze video:

Dus start het nieuwe jaar met een goed voornemen en steun dit idee: Stop met het verspillen van water en help mee om wereldwijd 1 miljard liter water te besparen.

waterdrop children

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.